Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa 22.3. – kotiäänestykseen tulee ilmoittautua aiemmin

564
Mainos[adrotate banner="3"]

Vuoden 2023 eduskuntavaalit toimitetaan sunnuntaina 2.4. kello 9-20. Alajärvellä vaalipäivän äänestyspaikkoja on kolme (kaupungintalo, Paavolan koulu ja Lehtimäen palvelupiste) ja vaalipäivänä äänestää voi siinä äänestyspaikassa, joka on ilmoitettu äänestäjälle ennakkoon lähetettävässä ilmoitus äänioikeudesta -kortissa hänen vaalipäivän äänestyspaikakseen.

Ennakkoäänestysaika on kotimaassa 22.3.–28.3. Ennakkoäänestyksessä voi vapaasti valita paikan, jossa haluaa äänestää.

MAINOS

Alajärvellä ennakkoäänestyspaikkoja on kaksi; Alajärven kaupungintalolla ja Lehtimäen palvelupisteessä. Niiden aukioloajat ovat seuraavat: Alajärvellä 22.-28.3. kello 9-18 ja Lehtimäellä 24.-25.3. kello 9-18.

Kotiäänestykseen voi ilmoittautua puhelimitse tai kirjallisesti

Mikäli äänioikeutettu henkilö ei pääse äänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia, hän voi äänestää ennakkoon kotiäänestyksen avulla omassa kotikunnassaan.

Tällöin hänen luonaan vierailee sovittuna ajankohtana kunnan keskusvaalilautakunnan nimeämä vaalitoimitsija, joka ottaa äänestyksen vastaan. Kotiäänestyksessä tulee äänestäjän lisäksi olla läsnä äänestäjän valitsema tai hyväksymä 18 vuotta täyttänyt henkilö. Tämä henkilö ei voi olla vaaleissa ehdokkaana oleva.

Kotiäänestyksen yhteydessä voi äänestää myös kotiäänestäjän kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja. Omaishoitajan äänestämisestä on ilmoitettava kunnan keskusvaalilautakunnalle samalla, kun ilmoittautuminen kotiäänestykseen tehdään.

Kotiäänestykseen tulee ilmoittautua tiistaihin 21.3. kello 16 mennessä. Ilmoittautumiset voi tehdä puhelimitse virka-aikana numeroon 040 661 9533 tai kirjallisesti osoitteeseen Alvar Aallon tie 1, 62900 Alajärvi.

– Ensisijaisesti jokaisen on kuitenkin tultava äänestyspaikalle äänestämään, jos siihen on mahdollisuus.

Alajärven kaupunki kannustaa äänestämään

Vain annettu ääni vaikuttaa ja tämän vuoksi Alajärven kaupunki kannustaa kaikkia äänioikeutettuja äänestämään. Seuraava Suomen eduskunta ja hallitus joutuvat isojen asioiden äärelle, joiden vaikutukset varmasti heijastuvat kaikkien meidän elämään suomalaisia kuntia unohtamatta.

Äänestämällä voit vaikuttaa omalta osaltasi siihen, että alueesi ääni tulee kuuluviin eduskunnassa.

Alajärven kaupunki lähestyy vaalien alla alajärveläisiä myös tekstiviestillä – muistuttaen äänestyspaikoista ja äänestysajoista!

Alajärven kaupunki toivottaa kaikille vaalipiirin ehdokkaille onnea ja menestystä tuleviin vaaleihin.

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa