Kerätään yhdessä Miljoona roskapussia – Alajärvi mukana kampanjassa!

361
Mainos[adrotate banner="3"]

Yle järjestää keväällä 2023 Miljoona roskapussia -kampanjan, jonka tavoitteena on saada kerättyä Suomessa roskia pois ympäristöstä yhteensä miljoonan roskapussin verran.

Kampanja yhdistää ja osallistaa kaikkia suomalaisia ja aktivoi toimintaan. Roskat ovat myös vahvasti keväisin ajassa oleva ilmiö. Mukaan kampanjaan on ilmoittautunut yli 110 kaupunkia ja kuntaa sekä useita järjestöjä.

MAINOS

Myös Alajärven kaupunki on mukana kampanjassa. Kampanja-aika on 13.4.–14.6., ja kampanjan suojelijoina toimivat mm. Mikko ”Peltsi” Peltola, Anniina Valtonen ja Kerttu Kotakorpi.

Alajärven kaupungin tekninen toimi panostaa kevään 2023 aikana siisteyteen lisäämällä katu- ja puistoroskiksien määrää 15 kappaleella ja koirankakkapussitelineiden määrää viidellä kappaleella sekä tehostamalla roskisten tyhjentämistä.

Yleisten alueiden puistotyöntekijät keräävät roskat sisääntuloteiden varsilta lumien sulettua. Kaupunki haastaa kaupungin asukkaat ja muut toimijat keräämään roskia asuin- ja toimintaympäristöistään tavoitteena roskattomampi ja siistimpi Alajärvi.

Kampanjasivustolle yle.fi/miljoonaroskapussia ihmiset voivat itse käydä lisäämässä keräämiensä roskapussillisten määrän oman kaupunkinsa kohdalle. Kerättyjen roskapussien määrä on näkyvissä reaaliaikaisesti. Somejulkaisuissa kannustamme käyttämään tunnistetta #miljoonaroskapussia.

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa