Sääksjärvi rokkaa lankalauantaina

552
Rock Days Revolution riveissä on kokeneita muusikoita, jotka laittavat parasta pöytään lankalauantaina Vimpelin Sääksjärvellä.
Mainos[adrotate banner="3"]

Sääksjärven nuorisoseurantalolla on luvassa lankalauantaina eli 8.4. tuhti annos rockin ilosanomaa. Lavalle loikkaa Dog Days Revolution – kavereiden kesken DDR. Lämmittelybändinä irrottelee vimpeliläis-alajärveläinen rouheaa rockabillyä nykyrokin vivahtein takova The Heels.

Keikan järjestäjänä toimivan Sääksjärven nuorisoseuran puheenjohtaja Marko Aho kertoo, että Dog Days Revolutionin keikkaa on pyöritelty noin parin vuoden ajan. The Heels sopii Ahon mielestä hyvin lankalauantain tarjontaan. Nuorisoseuran hallitus pyrkii tarjoamaan erilaisia musiikkielämyksiä.

MAINOS

– Pitää olla vaihtelua. Meillä on tarjottu ysäriä, 60-luvun bändejä ja tanssittavaa musiikkia. Lankalauantaina on tarkoitus avata ovet kello 21.

Illan aloittavan The Heelsin nykykokoonpanon muodostavat Kimmo Mattila (kontrabasso), Mikko Mattila (kitara) ja Ville Joensuu (rummut). Yhtyeen setistä löytyy sekä omia kappaleita että covereita.

Huhtikuuksi on sovittuna kolme keikkaa, joista Sääksjärven jälkeinen keikka on Jyväskylässä. Kimmo Mattila miettii, että Dog Days Revolutionin ja The Heelsin soittama musiikki ei ole kovin kaukana toisistaan. Hän uskoo, että yhtyeet sopivat hyvin samoihin kekkereihin.

 – Meillä on EP äänitettynä ja tarkoitus julkaista se Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluista, paljastaa Mattila.

Kokemusta löytyy

Dog Days Revolution perustettiin vuonna 2010. Toistaiseksi ainoa pitkäsoitto, Overloaded, julkaistiin vuonna 2013. Rumpusetin takaa löytyy Peer Güntistä ja Leningrad Cowboysista tuttu Teijo ”Twist Twist” Erkinharju. Sääksjärvellä Erkinharju, laulaja-kitaristi Esa ”Eski” Palosaari, kitaristi Timo ”Iffe” Lindholm ja basisti Teijo ”Tsöötz” Kettula soittavat sekä bändin omaa tuotantoa että AC/DC-covereita.

– Jo bändin perustamisen aikaan ajat olivat sellaiset, etteivät ihmiset olleet kiinnostuneita originaalimateriaalista vaan halusivat kuulla lainamatskua ja biisejä, joita he tietävät ennestään. Mietimme, että mitä bändejä me olemme diganneet ja mitä meidän kyvyillämme pystyttäisiin soittamaan, että biisit kuulostaisivat autenttisilta. Sitä kautta valikoitui AC/DC, valottaa Erkinharju.

DDR oli perustamisen aikaan trio. Erkinharju muistelee sanoneensa, ettei AC/DC:tä voi soitta triona vaan tarvitaan basisti. Bändiin ehdotettiin Kettulaa, joka oli soittanut Peer Güntissä bassoa. Kettulan liittymisen jälkeen DDR:ssä on ollut basisti, rumpali ja kaksi kitaristia – kuten AC/DC:ssäkin.

– Sen jälkeen ei ole treenattu muita covereita. Meillä oli keikka viime lauantaina ja sitä ennen emme olleet keikkailleet kahteen vuoteen, koska Palosaarella on muita afäärejä ja itselläni kolme muuta bändiä. Sääksjärvelle on luvassa tehokasta rock’n’rollia tunti ja 15 minuuttia.

Dog Days Revolutionin muusikoilla on takanaan keikka jos toinenkin. Erkinharju on soittanut Peer Güntin lisäksi esimerkiksi Leningrad Cowboysissa. 1980-luvulla vaikuttaneessa metallibändi Riff Raffissa soittanut Palosaari on kuulunut muiden muassa Albert Järvinen Bronx -yhtyeeseen.

Virpi Poikelin

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa