Äänestyspaikoilla keräys kotimaan vammaisten ja sairaiden hyväksi

244
Vuodesta 1907 lähtien Suomen vammaisille ja sairaille apua tuonut Pieni ele -vaalikeräys on eduskuntavaalien aikana äänestyspaikoilla.
Mainos[adrotate banner="3"]

Vuodesta 1907 lähtien Suomen vammaisille ja sairaille apua tuonut Pieni ele -vaalikeräys on eduskuntavaalien aikana äänestyspaikoilla. Lahjoitusten avulla saadaan järjestettyä esimerkiksi vertaistukea tai kuntoutusta. Pienituloisille ja sairaille piristävät tapahtumat ovat tärkeitä.

– Käytännön tasolla pitkäaikaissairaiden ja vammaisten tulot voivat olla erittäin pienet ja lisäkuluja tulee lääkkeistä ja muista erityistarpeista. Myös pitkään sairastaminen ja ehkä jopa elämän pituiset kivut sekä hankaluudet voivat aiheuttaa masennusta ja ahdistusta. Tällöin kaikki hyvät asiat tuovat arkeen pieniä parempia hetkiä, kertoo Pieni ele ry:n toiminnanjohtaja Erika Mäntylä.

MAINOS

Vapaaehtoisten lipaskerääjien avulla lahjoituksilla saatava apu menee perille ympäri Suomen. Kaikki lahjoitukset jäävät Suomeen ja niillä autetaan muun muassa sydänsairaita, epilepsiaa sairastavia, vammaisia, sokeita, kuuroja, aivosairaita; lapsia, nuoria, aikuisia ja heidän perheitään.

– Terveenä jokin asia saattaa olla itsestään selvää, mutta ei sairaana enää olekaan. Lahjoitusten avulla voidaan antaa neuvontaa juuri sairastuneelle tai vammautuneelle. Lahjoituksia käytetään myös apuvälineiden hankintaan, on sitten kyse happilaitteesta tai opaskoirasta sekä virkistykseen ja vertaistukeen, Mäntylä kertoo.

Pieni ele ry

Pieni ele ry järjestää pieni ele -vaalikeräyksen eduskuntavaalien äänestyspaikoilla.

Pieni ele -vaalikeräys on 116 vuotta toteutettu vapaaehtoisvoimin lipaskeräyksenä vaalien äänestyspaikoilla siitä asti kun Suomessa on järjestetty vaalit. Lahjoitusten apu menee perille Pienessä eleessä mukana olevien 15 kotimaan vammais- ja terveysjärjestön kautta. Järjestöt ja niiden paikallisyhdistykset käyttävät keräysvarat mm. vertaistukeen, kuntoutukseen, neuvontaan ja apuvälineiden hankintaan.

Lahjoitustavat: MobilePay: 64971, tekstiviesti: LAHJOITA10 numeroon 16301, verkkolahjoitus: www.pieniele.fi, tilisiirto: Pieni ele ry FI73 5727 1820 0477 19 tai keräyslipas eduskuntavaalien äänestyspaikoilla. Keräyslupa nro RA/2020/814.

Pieni ele -vaalikeräyksessä mukana ovat Epilepsialiitto, Hengitysliitto, Invalidiliitto, Kehitysvammaisten Tukiliitto, Kuuloliitto, Mielenterveyden keskusliitto, Munuais- ja maksaliitto, Allergia-, Iho- ja Astmaliitto, Neuroliitto, Kuurojen Liitto, Näkövammaisten liitto, Suomen Diabetesliitto, Psoriasisliitto, Suomen Reumaliitto ja Suomen Sydänliitto.

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa