10 C
Alajärvi
keskiviikko 22.5.2024
MAINOS

Vanhanajan Savottapäivä Alajärven Juoperissa yllätti kävijämäärällään!

Sunnuntaina 26.3.järjestettiin Alajärven Juoperissa, Salmen tilalla, Vanhanajan Savottapäivä, jossa talkooporukka näytösmäisesti siirtyi ajassa taaksepäin.

Yleisön ja talkooporukan tervetulleiksi toivotti Reijo Hongisto. Ajatus tapahtumasta lähti alun perin Mikko Salmen ideasta järjestää pienelle porukalle nyt toteutuneen kaltainen savottapäivä.

MAINOS

Emännillä nokipannukahvit porisivat valkealla ja makkarat olivat valmiina yleisön saapuessa paikalle. Luvassa oli puunkaatoa vanhoja perinteitä kunnioittaen, pokasahaa käyttäen.

Hotleri-työhevonen, Elmeri Heikkilä, Terho Mäkelä ja hevosmiehet Jarmo Korkeaniemi sekä Mikko Uusimäki.

Leimasinkirveellä merkatut sekä miesvoimin kaadetut puut haettiin metsästä myös perinteitä kunnioittaen, työhevosta tukkireen eteen valjastettuna apuna käyttäen. Pomminvarma 8-vuotias suomenhevosori Hotleri kuskinaan omistajansa Jarmo Korkeaniemi Halsualta sekä Mikko Uusimäki Kälviältä toivat puut perkausalueelle, jossa ne veistettiin parkkiraudalla.

Väliajalla järjestettiin pikkuväelle rekiajelua ja aikuisemmat saivat nauttia haitarimusiikista ja teemaan sopivista lauluista. Musisoinnista vastasi Satu Pohjonen ja solistina Jorma Salmi. Paikalla oli myös sepän töitä tekevä Kyösti Heikkilä Alajärven Möksystä, jolla kenttäahjo kävi kuumana läpi päivän ja näin rauta sai takomalla uuden elämän.

Talkooporukka sai runsaasti kiitosta tapahtuman järjestämisestä yleisöltä. Tämän kaltaiselle tapahtumalle on selvästi tilausta ja yleisö toivoikin tapahtuman jatkuvan tulevaisuudessakin.

Talkooväki kiittää Metsänhoitoyhdistys Suomenselkää hyvästä yhteistyöstä.

Jenni Salmi

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät