3.5 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

EL Lappajärvi vaatii parempaa tiedotusta eläkeläisten asioista

Eläkeliiton Lappajärven yhdistys yhtyi kokouksessaan Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piirin kannanottoon vanhuspalveluista.

Kannanotossa vaaditaan, että kaikille suomalaisille on taattava turvallinen ja arvokas vanhuus. Eri-ikäisten suomalaisten on voitava luottaa siihen, että hoivapalvelut vastaavat yksilöllisiä tarpeita ja ovat laadukkaita sekä saatavilla silloin, kun niille on tarvetta.

MAINOS

Kannanotossa vaaditaan edelleen, että kotihoidon palveluiden resursseja on lisättävä. Lisäykset eivät kuitenkaan saa vaarantaa hoivapalveluiden resursseja.

Kannanotossa todetaan lisäksi, että hyvistä palveluista ei ole hyötyä, ellei niistä tiedoteta riittävän näkyvästi. Kanavina voiolla netti, mutta se ei voi olla ainoa informaatiokanava. Aina kun eläkeläinen käyttää hyvinvointialueen palveluja, niin silloin on jaettava riittävästi tietoa kaikista ennaltaehkäisevistä palveluista.

Kuntoutus on aloitettava heti loukkaantumisen ja kunnon heikkenemisen jälkeen. Näin lisätään eläkeläiselle hyviä vuosia omassa kodissa.

Eläkeläisten erilaiset tarpeet on huomioitava paremmin. Lisäksi ne on saatava päätöksenteon keskiöön. Hyvinvointialueiden on tehtävä yhteistyötä eläkeläisjärjestöjen kanssa ja niitä on aidosti kuunneltava.

Kannanoton lopussa todetaan, että iäkkäiden hyvinvointi on tuottava investointi. Ikäystävällinen Suomi on yhteinen etumme.

Lappajärven yhdistys halusi lisätä kannanottoon omana kommenttinaan vielä, että sanomalehdet ovat edelleen tärkeä tiedotuskanava vanhuksille, joilla ei ole digilaitteita. Kunnissa pitäisi olla palvelunumero, johon soittamalla saisi selvitettyä, mihin kannattaa pulmatilanteissa ottaa yhteyttä.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät