-9.1 C
Alajärvi
lauantai 20.4.2024
MAINOS

Karvalan nuorisoseuran kevätpäivälliset houkutteli tuvan täyteen ruokailijoita

Karvalan nuorisoseuran talolla järjestettiin jo tutuksi tulleeseen tapaan suosittu kevätpäivällistapahtuma. Pihaan saapuessa pian kahdentoista jälkeen pihamaa oli jo täyttynyt tupaten täyteen kyläläisten ja lähiseudun asukkaiden autoista. Autosta noustessa viileän purevasta viimasta huolimatta nenään alkoi kantautua herkullisten ruokien tuoksua.

Sisälle päästyä tuoksun herättelemä nälkä kurni jo uhkaavasti vatsassa, onneksi pieni jonontynkä kulki naulakoiden ohi kepeästi kohti ruokailusalia ja pian ruokailijoita vastassa oli kaksi iloisesti tervehtivää henkilöä, nuorisoseuran puheenjohtaja Paavo Sadeharju sekä sihteeri Maarit Ahola toivottamassa tervetulleeksi syömään.

MAINOS

Heidän tehtävänään oli tänä päivänä rahastaa ruokailijoita ja houkutella osallistumaan arvontaan, jossa palkintoina oli VM Carpetin lahjoittama uutuusmatto, kahvipaketteja, lahjakortteja, nestesaippuaa, pyyhkeitä sekä viimeisimpänä mainittuna, joskaan ei suinkaan vähäisimpänä kolme litraa Maaritin itsetekemää herkullista luomulaatuista päärynä-omena-mehua jollekin onnekkaalle herkuteltavaksi hänen oman pihansa antimista.

Vaikka väkeä oli tuvan täydeltä ja ruoka teki kauppansa, noutopöytä notkui täynnänsä toinen toistaan herkullisemmista ruokalajikkeista ja lisääkin tuotiin jatkuvasti tarjolle. Pääruokina oli tällä kertaa tarjolla kermaista lihakastiketta perunoiden kera, lihamakaronilaatikkoa sekä kasviskaalilaatikkoa.

Salaattiosiosta löytyi pasta- ja vihersalaattia sekä punajuuri-omenaraastetta, lisukkeina oli lisäksi maustekurkkua ja juustoa leivän päälle. Leipänä oli muiden muassa keittiöporukan itse tekemiä maukkaita sämpylöitä. Jälkiruokapöydästä saattoi vielä hakea maittavan pääruuan jälkeen omena-tyrnikiisseliä kermavaahdolla sekä kahvin ja kuivakakun palan, jos vaan mahaan yhä sattui mahtumaan.

Kaiken kaikkiaan tapahtuma veti noin 220 ruokailijaa täyttämään vatsansa maittavista pöydänantimista, tämä isolta vaikuttava määrä ei kuitenkaan yllä vielä ennätyslukemiin, sillä ennen koronaa nuorisoseuran tilat vetivät usein peräti 300 ruokailijaa päivällisille!

Annika Brander

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät