Yrittäjän sopimuskiertue saapuu Lappajärvelle – kuka hoitaa yrityksen tai yrittäjän asiat, jos yrittäjä ei itse siihen kykene?

Vasemmalla myyntipäällikkö Tuomas Keto LähiTapiolasta, juristi Juho Lehtimäki Leckléstä, myyntipäällikkö Arto Pantsu LähiTapiolasta, toimitusjohtajan sijainen Jussi-Pekka Kurikka ja puheenjohtaja Anne Niemi Etelä-Pohjanmaan Yrittäjistä, asianajaja Valtteri Vuorenmaa Asianajotoimisto Fennosta, markkinointi- ja viestintäjohtaja Sirpa Hakala-Ostensen sekä myyntipäällikkö Olli-Jussi Sariola LähiTapiolasta ja Etelä-Pohjanmaan nuorten yrittäjien verkostoryhmän puheenjohtaja Mariia Harjunheimo. Kuva: Noora Mykkänen.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät järjestää yhteistyössä LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan kanssa kuudella paikkakunnalla kiertävän Mitä sitten jos -sopimuskiertueen, jonka tarkoituksena on kannustaa yrittäjiä miettimään, onko asiakirjat ja sopimukset ylipäätään olemassa ja ajan tasalla siltä varalta, jos yrittäjä ei pystykään itse hoitamaan asioita tai jotain yllättävää tapahtuu.

Kiertueen toinen tapahtuma pidetään Lappajärvellä Aquarius Resortissa maanantaina 15.5. kello 18.

MAINOS

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Anne Niemi on mielissään, että tärkeää, mutta helposti unohtuvaa aihetta nostetaan esille.

– Sopimuskiertueen idea on alun perin lähtöisin meidän nuorten yrittäjien verkostoryhmästä ja tämä aihe onkin erittäin tärkeä, sillä moni yrittäjä unohtaa miettiä ja valmistautua siihen, että kuka pystyy hoitaa yrityksen asioita, jos yrittäjä joutuu vaikkapa onnettomuuteen.

– Liian usein lakijuttuja ja erinäisiä sopimuksia aletaan miettiä vasta, kun jotakin yllättävää on jo tapahtunut ja silloin ollaan auttamatta jo myöhässä, Niemi toteaa.

Etelä-Pohjanmaan nuorten yrittäjien verkostoryhmän puheenjohtaja Mariia Harjunheimo on Niemen kanssa samoilla linjoilla.

– Ikävä sattumus voi osua kenen kohdalle vain ja silloin on tärkeää, että asioihin on varauduttu ja huolehdittu, että joku pystyy esimerkiksi maksaa yrityksen laskut ja palkat, jos yrittäjä ei siihen itse kykene. Etukäteen laaditut sopimukset tällaisten tilanteiden varalle auttavat myös läheisiä, kun on yksi asia vähemmän murehdittavana, Harjunheimo toteaa.

Niemi on tyytyväinen, että sopimuskiertueen kumppaniksi saatiin LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa.

– He ovat elämänturvayhtiö, joten mikäpä olisi sopivampi kumppani kiertueelle. Tärkeitä yrittäjälle ja yritykselle ovat erinäisten sopimusten lisäksi myös vakuutukset, Niemi toteaa.

Niin ikään LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan liiketoimintajohtaja Kari Niemelä näkee sopimuskiertueen hyödyllisenä alueen yrittäjille.

– Sopimuskiertue tuli meille oikein hyvään ajankohtaan ja aihe on tärkeä. Erilaiset sopimukset ovat yrittäjän arkea ja niitä tehdään moneen eri tarkoitukseen. Meidän näkökulmamme sopimuskiertueella on vakuutussopimukset, ja miten yrittäjä varautuu erilaisiin riskeihin. Vakuutussopimuksilla yrittäjä voi rakentaa turvaa yritystoiminnalle, ihmisille ja taloudelle.

– Toisaalta yritystoiminnassa tehdään erilaisia sopimuksia, jotka sitten vaikuttavat vakuutusratkaisuihin. Yrittäjän sosiaaliturvan eri elementit, ja miten siihen on itse mahdollista vaikuttaa, on varmasti yksi kiertueella esiin tuleva aihe. Siitä tuskin voi puhua liikaa, Niemelä toteaa.

Asiantuntijoina kiertueella vuorottelevat asianajaja Valtteri Vuorenmaa Asianajotoimisto Fennosta sekä lakimies, OTM Juho Lehtimäki Lecklé Oy:stä. He kannustavat yrittäjiä osallistumaan kiertueen tapahtumiin matalalla kynnyksellä.

– Yksi menestyksekkään yritystoiminnan kulmakivistä on hyvä riskienhallinta ja tulevaan varautuminen. Sopimuskiertueella tutustutaan muun muassa siihen, millaisilla sopimuksilla yrityksen toimintakykyä voidaan turvata esimerkiksi osakkaiden riitautuessa tai yrittäjän syystä tai toisesta menettäessä toimintakykynsä, Lehtimäki sanoo.

Sopimuskiertueen tilaisuudet ovat kaikille yrittäjille avoimia ja maksuttomia. Tapahtumat ja ilmoittautuminen löytyvät Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien verkkosivuilta osoitteesta epy.fi.

Mitä sitten jos -sopimuskiertue: Alavus 10.5., Lappajärvi 15.5., Isokyrö 16.5., Kurikka 22.5., Seinäjoki 23.5. ja Lapua 24.5.

MAINOS
Exit mobile version