-5.7 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Pesis-kolumni: Pelinjohtajat rankkasivat Vedon piikkipaikalle, Ankkurit pitää ennakkorankingissa perää

Pesisfanien pitkä odotus on päättymässä ja uusi kausi jo kosketusetäisyydellä. Nyt on viimeistään aika kaivaa esille oman joukkueen kaulaliinat ja muut fanituotteet, istuinalustat ja sadeviitat ja valmistautua antamaan oma panos suosikkijoukkueelle.

Uusi Superpesis-kausi starttaa torstaina Saarikentällä paikallismittelöllä Vimpelin Vedon ja Alajärven Ankkureiden kesken! Miesten Superin lisäksi alueella on tarjolla esimerkiksi Superpesistä tytöissä ja pojissa, poikien Ykköspesistä, miesten ja naisten suomensarjaa. Unohtaa ei sovi kymmeniä junnumatseja.

MAINOS

Miesten Superpesiksestä on monella suulla veikattu tasaista. Veto taistelee lähes muuttumattomana mestaruudesta. Pelinjohtajien ennakkorankingissa Veto oli yhtä viuhkamiestä lukuun ottamatta rankattu piikkipaikalle. Vedon takana mitalipaikkoja vaanivat Sotkamon Jymy ja Joensuun Maila. Viime mainittu vahvistui sellaisilla pelimiehillä kuin Joni Rytkönen, Juho Hacklin ja Iiro Nokkala.

Vedon viime syksyn finaalihurmoksessa aseettomaksi jätetty Manse PP on ennakkoveikkailuissa neljäs ja mestaruuden tavoitteekseen asettanut Kouvolan Pallonlyöjät viides. Varavahti laittaa kärkikahinoiden osalta roponsa etenkin kuutossijalle rankattuun Kempeleen Kiriin, joka on monesti ollut esimerkiksi Vedolle hankala vastus.

KeKi sai siirtomarkkinoilta haaviinsa valtakunnan eliittiin kuuluvan Tuomas Jussilan ja lyöntivoimaa tuovan Ossi Meriläisen. KeKi:lle virtuaalisia lisäpisteitä tuo maan paras pesislähetysten selostajakaksikko Juha-Matti Ranta ja Iiro Åman, joita toivottavasti kuullaan myös tänä suvena.

Ankkurit on rankattu 12 pelinjohtajan listauksessa viimeiseksi eli sijalle 13. Yksi pelinjohtaja veikkasi sinikeltaisten sijoittuvan kymmenenneksi. Suoraa säilymistä tavoitteleva sinikeltaisten joukkue omaa yllätysmomentteja, sillä tuntemattomuus voi olla myös oiva ase.

Joukkue on hitsaantunut, sillä se on pääpiirteittäin pelannut yhdessä useamman kauden. Joukkueen ensimmäinen todellinen tasonmittaus nähdään lauantain kotiavauksessa. Kiilaan Ankkureiden kanssa juoksee Imatran Pallo-Veikot, jonka riveistä Sasu Iivarinen teki paluun kasvattajaseuraansa.

Kauden ennakkorankingissa Superpesis-pelinjohtajia pyydettiin asiantuntijaveikkausta esimerkiksi niin sarjan parhaan pesäpalloilijan, ulkopelaajan, nuoren läpimurtopelaajan, lukkarin, linjapelaajan, etenijän kuin kotiuttajankin rooleissa.

Veto on vahvasti esillä listauksessa, pelaajakohtaisia ykkössijoja viisi ja muita sijoja seitsemän. Viime kauden tehopelaaja Elmeri Anttila ja Vuoden pesäpalloilija Jukka-Pekka Vainionpää saivat taakseen eniten ääniä (4) veikattaessa Vuoden pesäpalloilijaa. Vainionpää sai 11 merkintää sarakkeeseen, johon piti nimetä paras lyöjä.

Sensaatiomaisesti viime vuonna lukkaroinut Teemu Kinnunen oli jaetulla ykkössijalla SoJy:n Aapo Komulaisen Vuoden lukkari -ehdokkaaksi. Severi Lassila sai seitsemän merkintää parasta linjapelaajaa nimettäessä. Ainoana Ankkureiden rosterista nimilistalle pääsi Tuukka Etula, josta yksi pelinjohtaja ennakoi vuoden nuorta läpimurtopelaajaa. Viime kaudella Etula kuului joukkueensa parhaisiin mailan varressa ja esitti räpylässäkin mallikkaita otteita.

Loppusyksy näyttää, miten hyvin pelinjohtajat ovat ennakoinneissaan onnistuneet ja millä tavalla rankingeissa nimetyt pelaajat ovat onnistuneet. Ei olisi mikään yllätys, jos nimilistojen ulkopuolelta nousee uusi tekijä, Hyvinkään Tahkossa viime kaudella loistaneen Santtu Patovan tapaan.

Varavahti

Varavahti on Torstai-lehden pesiskolumnisti, joka seuraa pesäpallokesää vahvasti järviseutulaisesta näkökulmasta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät