Kesäkukat väriloistossaan Kurejoen puutarhalla – uutuus villakko on todellinen katseenvangitsija!

Tuula Karjanlahti näyttää, miten villakko, lehtibegonia ja begonia muodostavat yhdessä kauniin kokonaisuuden, joka on näyttävä erilaisissa astioissa ja istutuksissa.
Mainos[adrotate banner="3"]

Kun puutarhurin kanssa juttelee, tulee hyvin nopeasti selväksi, että ammattitauti se on tuokin: edes televisiota ei voi katsella, etteikö silmät hakeutuisi ohjelmissa nähtäviin istutuksiin!

Tämän seurauksena Kurejoen Puutarhalla on tänä keväänä kesäkukkaistutuksiin tarjolla aivan upea uutuus, noin 30 sentin korkeuteen kasvava villakko! Upea hopealehtinen katseenvangitsija, joka ainutlaatuisella olemuksellaan kruunaa erilaiset kukkaryhmät täydellisesti!

MAINOS
Edessä aiempi värisuosikki riippapetuniasta, taustalla upea uutuus, jossa keskiosa on hehkuvan purppuranpunainen.

– Huomasin tämän katsellessani viime vuonna Maajussille Morsian -ohjelmaa, nauraa puutarhuri Tuula Karjanlahti. Ja kun bongaus oli tehty, sitä oli pakko saada tänä keväänä myös oman puutarhan valikoimiin.

Eikä ihme, sillä villakko sopii hienosti vaikkapa begonian ja lehtibegonian kanssa samaan ryhmään tai astiaan.

Villakon lisäksi puutarhalla on tänäkin keväänä tarjolla mitä vain, mitä kesäkukkaistutuksiinsa voi kaivata. Tuulan lempilapsia ovat vuodesta toiseen riippupetuniat, joista uutuutena löytyy kerrottu, sisältä purppuranpunainen, reunoiltaan pinkki vaihtoehto.

Jos asiakas ei viehäty tästä väristä ja lajikkeesta, muitakin vaihtoehtoja on yli 30 erilaista!

Petunia on syystäkin niin puutarhurin kuin asiakkaidenkin kestosuosikki. Se sopii lähes mihin tahansa paikkaan, vain kastelun tarve vaihtelee paikan mukaan. Kuumassa ja aurinkoisessa paikassa sitä pitää kastella paljon, toisin kuin varjossa.

Orvokit menestyvät jopa seitsemän asteen yöpakkasissa, kunhan niiden ei anneta kuivahtaa.

Petuniaan pätee sääntö: nypi tai lannoita. Jos sen lannoittaa jokaisella kastelukerralla, se kukkii niin upeasti koko kesän, ettei kuihtuneita kukkia tarvitse nyppiä. Ne peittyvät kukkaloistoon. Kiitollinen kukkija on myös kestävä ja kestää yöhallaakin.

Näiden lisäksi tarjolla on monia muitakin kestosuosikkeja. Kesäbegoniaa, lobeliaa eri väreissä, verenpisaraa, salviaa paahteiseen paikkaan, markettaa, hortensiaa ja lautashortensiaa, riippapelargoniaa, siniviuhkoa, orvokkeja ja viheramppeleita.

Orvokkia myydään paljon keväällä ja sen kanssa ei tarvitse kantaa huolta kylmistä öistä. Tuulalla on ollut itsellään orvokkiamppeli jo pääsiäisestä saakka, ja se on täydessä loistossaan. – Orvokki kestä jopa seitsemän asteen pakkasen, kunhan ei ole kuiva.

Hortensian suhteen Tuula neuvoo, että sitä ei pitäisi laittaa aurinkoiseen paikkaan. Hortensiaa myydään paljon, mutta moni kokee sen kanssa pettymyksen väärän paikkavalinnan vuoksi. – Hortensia on varjokasvi, liian aurinkoisessa paikassa se menettää nopeasti värinsä.

Viheramppelit erilaisista vihreistä heinistä ja maahumalasta ovat suosittuja muun muassa ovien läheisyydessä, sillä ne vähentävät ötököiden halua tunkea sisälle asuintiloihin.

Kukkien lisäksi tarjolla on myös tomaatin ja kurkun taimia sekä irtotaimia amppeleihin. Monivuotisten kukkien, pouiden ja pensaiden valikoimat ovat myös parhaimmillaan ja paras istutusaika alkaa olla käsillä. Esimerkiksi todella komeita tuijia on nyt saatavilla nopeimmille.

Tuula JokiahoMAINOS
Edellinen artikkeliK-Rauta Alajärvi valmiina kesään – terassin rakentamisen aika on nyt!
Seuraava artikkeliTäyden palvelun kukka- ja hautaustoimistopalvelut Paavolantorilta