Täyden palvelun kukka- ja hautaustoimistopalvelut Paavolantorilta

Terhi Antila on toteuttanut pitkäaikaisen haaveensa ja perustanut Paavolantorille kukka- ja hautaustoimistopalveluja tarjoavan yrityksen. Vastaava yritys oli hänen vanhemmillaan aikanaan Alajärvellä 27 vuoden ajan.

Alajärven keskustassa Paavolantorilla on aloittanut uusi yritys, Kukkakauppa Mantelipuu, joka tarjoaa täyden palvelun kukka- ja hautaustoimistopalveluja.

Yrityksen takana on Terhi Antila, jolle alan yrittäjyys on pitkäaikaisen unelman täyttymys.

MAINOS

Terhi on kotoisin Alajärveltä, mutta aikanaan hän kävi hakemassa vauhtia Kirkkonummelta palatakseen takaisin kotipaikkakunnalleen 2001. Hän on työskennellyt koulunkäynnin ohjaajana, viimeksi Myllykankaan koululla, ja vaikka hän onkin pitänyt työstään ja viihtynyt lasten kanssa, niin ajatus yrittäjyydestä ei ole jättänyt rauhaan.

– Otin työstäni opintovapaata opiskellakseni puutarhuriksi, minkä jälkeen palasin takaisin koululle. Sen jälkeen otin taas virkavapaata ja menin töihin Jamin puutarhalle. Olisin saanut jäädäkin sinne, mutta palasin takaisin koululle.

Terhi aloitti floristiopinnot vuonna 2021 ja suoritti siitä osatutkintoja. Ajatuksissa kyti jatkuvasti haave omasta kukka- ja hautaustoimistosta, jollaista hänen vanhempansa Alajärvellä pitivät 27 vuoden ajan.

– Olisin halunnut jatkaa vanhempieni yritystä, mutta äitini ei tähän suostunut. Syynä oli se, että heidän eläköityessään minulla oli pienet lapset ja äitini tiesi, millaista on olla yrittäjänä pienten lasten kanssa.

Puutarha-alan opintoja aloittaessaan ajatus omasta liikkeestä oli kuitenkin koko ajan Terhillä mielessä, koskaan ei kuitenkaan tuntunut olevan oikea aika. Hän teki sidontatöitä kevytyrittäjänä, mutta se ei riittänyt.

Hänen täyttäessään 50 vuotta ajatus kiteytyi, syntyi päätös, että lähimmän vuoden aikana olisi joko uskallettava tai unohdettava.

– Nyt kaikki osui kohdalleen. Löytyi hyvä paikka, asiat alkoivat edetä askel kerrallaan. Olen aina ollut luova ihminen, joka tykkää käsillä tekemisestä. Nyt aika oli kypsä antaa tälle työlle kaikki mitä olen halunnut.

Kukkakauppa Mantelipuu on täyden palvelun kukka- ja hautaustoimisto, josta saa kukkasidonnat iloon ja suruun ja kaikki hautauspalvelut alusta loppuun saakka. Hautauspuolella kuljetukset hoidetaan omalla autolla, jota ajaa vimpeliläinen Marko Arpala.

Arkkuja ja uurnia on esillä malleja ja muut mallit saa tilauksesta. Myös hautakivet ovat myynnissä ja suruasioissa asiakkaita palvellaan tarvittaessa myös heidän kodissaan, liikkeeseen ei ole pakko tulla paikan päälle.

– Myös tässä liikkeessä suruasiakkaille on hyvät tilat, heitä ei tarvitse kuljettaa paikasta toiseen, vaan kaikki löytyy samasta paikasta.

Kukkapuolella Terhi tekee kimput ja sidonnat monipuolisesti ja muistuttaa, että kevään juhliin kukat ja asetelmat kannattaa varata hyvissä ajoin, jotta saa varmasti juuri sitä mitä haluaa!

Yrityksessä on myynnissä myös pientä, uniikkia lahjatavaraa ja kukkien itsepalvelumyyntiä selvitellään ainakin kesäajaksi.

Liikkeen yhteydessä on lisäksi myynnissä pieni mallisto naisten vaatteita. Kyseessä on veteliläisen Pienen Nurkkapuodin itse maahantuomaa mallistoa, josta löytyy niin joustavaa housua, mekkoa, neuletta, t-paitaa kuin jakkuakin.

– Kukka- ja hautaustoimistossa kohdataan saman päivän aikana elämän iloisimmat ja surullisimmat asiat. Pieni ripaus iloa ja kauneutta sopii mielestäni siksi hyvin samojen seinien sisälle.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version