24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Tintti-mobiili helpottaa jalkautumista

Alajärven kaupungin maskotin, Alvar Tintti -nimisen sinitiaisen, kuvilla varustettu auto on kääntänyt kaupunkilaisten päätä jo jonkin aikaa. Nuoriso- ja vapaa-aikapalveluille hankittu 6+1-paikkainen, Tintti-mobiiliksi nimetty auto on ollut kovassa käytössä.

Ihmisiä ja tavaroita kuljettavan auton hankinta helpottaa tavaroiden ja ihmisten kuljettamista ja nuoriso- ja vapaa-aikapalveluiden jalkautumista. Tintti-mobiili kurvaa esimerkiksi syksylle suunnitteilla oleville kyläkierroksille, joiden aikana vieraillaan myös kouluilla.

MAINOS

Nuoriso- ja vapaa-aikapalveluille hankittu auto on tullut kaupungin hallinnoimassa Sitko-hankkeessa työskentelevän ja syksyllä koulunuorisotyöhön palaavan Siiri Ahopellon mukaan tarpeeseen.

Tintti-mobiilia on käytetty esimerkiksi messulle suunnatuilla matkoilla, jolloin ständin ja muiden tavaroiden kuljettamisesta ei ole tullut logistista päänvaivaa: ei ole tarvinnut miettiä erikseen, että kenen autossa on vetokoukku, jonka avulla peräkärryn vetäminen onnistuu.

Tärkeimmäksi tekijäksi Ahopelto ja Marjo Yli-Mannila kokevat sen, että auto antaa entistä paremman mahdollisuuden jalkautumiseen. Työnteolle tulee uusia mahdollisuuksia, kun ihmisten ja tavaroiden kuljettamista voidaan suunnitella aiemmasta poikkeavalla tavalla.

Mobiili näkyy kylillä

Nuoriso-ohjaajana toimiva Marjo Yli-Mannila suunnittelee käyttävänsä Tintti-mobiilia, kun hän lähtee elokuun alussa nuorten kanssa issikkavaellukselle Soiniin.

– Tai Työpaja Laiturin väki voi käyttää Tintti-mobiilia tehdessään yritysvierailuja tai vaikkapa etsivää nuorisotyötä tekevät voivat käyttää autoa omien asiakkuuksiensa kanssa, täydentää Siiri Ahopelto ja huokaa, että auto näyttää mahtavalta teippauksien kanssa.

Auto kätkee sisäänsä myös jääkaapin. Kun nuoriso- ja vapaa-aikapalveluiden väki lähtee esimerkiksi kesäkuun lopussa pitämään rantabileitä Lehtimäen Valkealammelle, säilyvät maidot ja mehut kylminä. Poissa ovat myös siis huolet kylmälaukuista ja -kalleista.

Tintti-mobiililla on oma varauskalenterinsa, josta auto on varattavissa kaupungin eri toimialoille, esimerkiksi sivistystoimelle. Yksityishenkilöt eivät uteliaiden ja ihailevienkin katseiden kohteeksi joutunutta kulkupeliä voi varata.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät