24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Työttömien määrä laskussa

Työttömien työnhakijoiden määrä nousi Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta vertailuajankohdasta 108 henkilöllä eli 2,1 prosentilla. Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä laski 368 henkilöllä. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi vuoden takaisesta 3,1 prosentilla. Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työvälitystilastosta.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 6,3 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin Pohjanmaan ELY-keskusalueen (6,0 %) jälkeen. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 9,3 prosenttia.

MAINOS

Lomautuksia maaliskuuta vähemmän

Lomautettujen lukumäärä huhtikuun lopussa oli 752, jossa nousua viime vuoden vertailuajankohtaan oli 187 henkilöä eli 33,1 %. Viime kuukaudesta lomautettujen lukumäärä laski 165 henkilöllä. Työttömistä työnhakijoista ulkomaiden kansalaisia oli 404, mikä oli 161 henkilöä eli 66,3 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Työttömistä ulkomaiden kansalaisista ukrainalaisia oli 141 henkilöä.

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 2 036 kappaletta, joka oli 1 317 kappaletta eli-39,3 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 5 591 työpaikkaa.

Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Kuortaneella, Evijärvellä ja Isojoella.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät