24.3 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Juniorisponsorit turvaavat pesistä

Vimpelin Veto on saanut jälleen paikalliset yritykset tukemaan seuran pesäpallojunioritoimintaa. Tällä kaudella Vedossa on kymmenen juniorijoukkuetta ja sen lisäksi 3–7-vuotiaille tarkoitettu pesisliikkari.

Vuodesta 1986 Vimpelissä toimineella juniorisponsorijärjestelmällä taataan se, että pesisharrastuksen hinta pysyy kohtuullisena. Monet tänäkin vuonna mukana olevat yritykset ovat tukeneet lasten ja nuorten pesäpalloharrastusta jo vuosien ajan.

MAINOS

Juniorisponsorisopimukset turvaavat Vedossa monia muita seuroja edullisempaa pesisharrastusta. Sen sijaan seuramaksuissa on vaihtelua. Seuramaksuilla katetaan esimerkiksi leirien kustannuksia, palloista tulevia kustannuksia, tuomaripalkkioita ja pelipukutilauksia.

Pelaajalisenssien hinnat ovat samat ympäri Suomen, mutta junioripäällikkö Janika Herralan mukaan Vimpelissä pääsee treenien ja pelaamisen makuun jopa satoja euroja halvemmalla kuin esimerkiksi Seinäjoen suunnalla.

Vedolla on perinteisesti ollut vahva junioripolku, sillä vain kaksi pelaajaa viimevuotisista miesten mestareista ei ole kulkenut Vedon juniorimyllyn läpi.

Kullanarvoinen juniorityö

Vedolla on tänä vuona 109 lisenssipelaajaa, joista 51 on juniori- tai tulokaslisenssin haltijoita eli G-, F- ja E-ikäisiä. Näitä ikäluokkia vanhempia pelaajia on 59. Juniorijaoston puheenjohtaja Mikko Kivinen kertoo, että Veteli Pesiksen joukkueessa pelaavilla vimpeliläisillä on VePe:n lisenssi.

Naapurikuntien kanssa tehtävä yhteistyö on tärkeää. Tyttöpesiksessä tehdään yhteistyötä Alajärven ja Lappajärven suuntaan. D-tytöt pelaavat Lappajärven Veikkojen joukkueessa, jotta saa pelata omanikäisten kanssa. B-pojat pelaavat Ykköspesistä yhteistyössä, Vetelin, Halsuan ja Perhon kanssa.

K-Market Vedon kauppias Ulla Laakso kokee juniori- ja nuorisotyön yritykselleen tärkeäksi ja tukemisen arvoiseksi asiaksi.

– On tärkeää olla mukana juniorisponsoreissa. Muista voi joustaa, mutta tässä haluamme olla mukana.

Oma Säästöpankissa palveluneuvojana ja julkisena kaupanvahvistajana toimiva Eija Uusitupa muistuttaa, että jos ei ole junioritoimintaa, ei ole Superpesis-joukkuettakaan.

Seinäjoen Rengaskeskuksen hallituksen puheenjohtaja Juhani Lintala huomioi, että juniorisponsorisopimuksilla on tähdätty nuorisojoukkueiden eteenpäin menemiseen.

– Olemme käyneet kesällä katsomassa joitakin junioripelejä. Niitä seuratessa näkee parhaiten onnistumisen ja ilon niin katsojien kuin pelaajien puolella.

Vedon juniorisponsoreina toimivat EePee, Lions Club Vimpeli, Nelimarkan Leipomo, Atria Oy, Vimpelin Listapalvelu, Vimpelin Osuuspankki, Vimpelin Voima Oy, Järviseudun Peruna Oy, K-Market Veto, Rahtirollo, Eurosteri, Ruukki, Oma Säästöpankki, Maatalousyhtymä Veljekset Herrala, Tikli Group, Seinäjoen Rengaskeskus, Rauta Pyhälahti, Tekova ja Voima-Asennus Oy. Muita tukijoita ovat Järviseutu, Vimpelin apteekki, Vuorovapari Oy ja Lasten ja nuortenkoti Metsäkulma.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät