Eetu toimii kioskiyrittäjänä Tillikanrannan kesäkioskilla!

Eetu Manninen toimii jo toisena kesänä peräkkäin 4H-yrittäjänä Tillikanrannan kesäkioskilla. Nyt pesti kestää heinäkuun alkuun saakka. Viime vuoden yrittäjätulollaan Eetu hankki komean läskipyörän.
Mainos[adrotate banner="3"]

Tillikanrannan kesäkioski Soinin Kukonkylässä on jälleen avannut luukkunsa kesään ja 2.7. saakka sen yrittäjänä toimii 14 -vuotias Eetu Manninen.

Eetulle kioskiyrittäjyys on tuttua puuhaa jo viime kesältä, jolloin hän pyöritti kioskia muutaman viikon ajan 4H-yrityksensä Eetun Kioski -nimellä. Puuha oli sen verran mukavaa, että Eetu kävi sen jälkeen yrityksensä puitteissa myös muutamissa myyjäisissä ja sijoitti yrittäjätulonsa komeaan läskipyörään!

MAINOS

Ensi syksynä kahdeksannelle luokalle menevä Eetu myöntää, että kesällä on ihan kiva lomaillakin, mutta viime kesän kokemukset olivat sen verran hyvät, ettei kioskinpitoa tänä kesänä tarvinnut kauaa harkita. Nyt tähtäimessä on mopo, jota hän pääsee ajamaan jo ensi keväänä.

Kioski on avoinna keskiviikkoisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin kello 14-20 ja myynnissä on jäätelöä, limsaa, irtokarkkipusseja, sipsejä kahvia ja kahvin kanssa itse leivottuja leivonnaisia. Eetu leipoo itse tarjolle mm. suklaapiirakkaa.

Asiakkaita kioskilla riittää hyvällä säällä runsaasti, niin kyläläisiä kuin ohikulkijoitakin ja mitä kauniimpi sää, sitä paremmin on menekkiä nimenomaan jäätelöllä ja limsalla.

Eetu kertoo, että lämpimällä säällä viereisellä uimarannalla riittää uimareita, jotka usein uimisen jälkeen poikkeavat kioskille.

Heinäkuussa kioskin pitoa jatkaa tuttuun tapaan kyläyhdistys ja Eetu miettii, että voi olla että hän innostuu pitämään kioskia jälleen ensi vuoden kesäkuussa. Kioski on mukavan lähellä kotia ja nyt kun paikalle on saatu kiva terassikin, on yrittäjänä toiminen aika mukavaa. Jos tämä kesäkuu sujuu hyvin, niin helposti homma siis jatkuu myös ensi kesänä.

4H-yrittäjänä paperityöt eivät nuorta yrittäjää rasita. Kassa lasketaan joka ilta ja tehdään vähän raporttia päivän sujumisesta.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliTyöttömien määrä laskee yhä maakunnassa
Seuraava artikkeliAlajärven 4H:n kesäleirillä huomioitiin myös vieraskielisten lasten osallistumismahdollisuus