21.7 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Alajärven 4H:n kesäleirillä huomioitiin myös vieraskielisten lasten osallistumismahdollisuus

Alajärven 4H-yhdistys järjesti kesäkuussa useita päiväleirejä, jotka tänä vuonna vetivät mukaan todella runsaasti alakouluikäisiä lapsia.

Viime viikolla 4H kellarille kokoontui 12 lasta Seikkailijat -leirille, heidän joukossaan Venäjältä Alajärvelle muuttaneet Daria Odegova ja Taija Beliaeva. Molemmat tytöt ovat opiskelleet suomen kieltä nyt yhdeksän kuukauden ajan, mutta suomen kielen puhuminen jännittää heitä edelleen.

MAINOS

Reippaat tytöt päättivät kuitenkin lähteä leirille saadakseen uusia kavereita ja oppiakseen puhumaan suomea paremmin rennommassa ympäristössä, kuin koulussa.

4H-yhdistys halusi varmistaa tytöille mukavan leirikokemuksen ja palkkasi sen vuoksi leirille ohjaajaksi Angelina Yli-Mannilan, jolle venäjä on toinen kotikieli, onhan hänen äitinsä venäläinen. Niinpä tytöillä oli aina tulkki apunaan ja leiripäivät sujuivat helposti.

Daria asuu Kurejoella ja Taija Alajärven keskustassa. Molempien vanhemmat sekä opiskelevat että käyvät töissä ja tytötkin ovat jo löytäneet kavereita paikallisista lapsista. Alajärvellä he ovat viihtyneet hyvin.

Vapaa-aikanaan Daria tykkää piirtämisestä ja Taija luonnonmateriaaleista askartelusta.

Seikkailijat-leirillä lapset pääsivät mm. tutustumaan paloasemaan, leikkimään monitoimihallilla, käymään Kirkkorannassa, askartelemaan ja piirtämään. Ulkona leiriläiset olivat paljon kellarin viereisellä nurmikentällä leikkien ja lähialueen leikkipuistoja hyödyntäen, koska ilma oli leiriviikolla niin hyvä.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät