14.3 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Ankkureilta hyvä esitys Sotkamossa

Ankkurit matkasi tiistaina Hiukkaan Sotkamon Jymyn vieraaksi. Ottelu oli melkoisen tasaista vääntöä ja ratkesi vasta toisessa kotiutuslyöntikilpailussa Sotkamon hyväksi jaksoin 2-1 (3-5, 2-1, 0-0, 3-2k). Ankkurien pelaajat saavat olla tosi tyytyväisiä esitykseen.

Ensimmäisen jakso alkoi Ankkurien sisävuorolla ja onnistui kärjestä rakentamaan palottoman ajotilanteen. Yksi onnistuminen myös tuli, kun Elmeri Iivonen kotiutti loistavalla koukkunäpillä Elmeri Koivusalmen. Sotkamo vastasi omalla vuorollaan yhdellä juoksulla, kun Aapo Komulainen onnistui pussarilla kotiuttamaan Niko Korhosen.

MAINOS

Jakson toisessa vuorossa Ankkureille ei lisäjuoksuja merkattu, mutta Sotkamo onnistui kerran ja siirtyi 2-1 johtoon Valtteri Virtasen kotiutuksella.

Kolmannessa vuorossa Ankkurit siirtyi yhdellä lyönnillä 2-4 johtoasemaan, kun Nestori Yli-Sissala löi ottelun komeimman lyönnin paukauttamalla pallon kakkosluukusta maisemiin. Koivusalmi sekä Mikael Penninkangas juoksivat kotiin sekä Nestori kiersi itse kunnarin.

Ankkurit lisäsi johtoaan neljännessä vuorossa Tuukka Etulan välilyönnillä lukemiin 2-5. Sotkamo sai omalle vuorollaan painetta, mutta onnistui vain kerran Roope Korhosen lyönnillä ja jakso merkittiin Ankkurien 3-5 voittoon.

Tasainen vääntö toisella jaksolla

Toisen jakson ensimmäisessa vuorossa tilanteita ei hirveästi rakentunut. Sotkamo jäi nollaan kolmostilanteeseen Ankkurien loistavan ulkopelin ansiosta. Ankkureille rakentui yksi paikka, mutta juoksuja taululle ei merkattu.

Toisessa vuorossa nähtiin molemmilta joukkueilta yksi juoksu. Aapo Komulainen aloittavalla vuorolla siirti Sotkamon 1-0 johtoon ja Ankkurien vuorolla juoksusta vastasi Lauri Ihamäki, joka löi Superpesisuransa ensimmäisen kunnarin, kun painuva kumura painui takaa läpi ja tilanne taululla oli 1-1

Kolmannessa vuorossa molemmita joukkueilta nähdään hyvää tilanteiden rakentelua, mutta vain yksi juoksu nähdään ja siitä vastaa Sotkamo, kun Roope Korhonen onnistuu kotiuttamaan loistavalla kolmosluukun lyönnillä Elmeri Purmosen.

Sotkamo jäi nollille jakson ratkaisevassa vuorossa, vaikka rakensi palottoman ajon. Yksi syypää tähän oli loistavan lukkaripelin pelannut Elmeri Iivonen, joka otti ajotilanteessa näpin kopiksi ja kaksi miestä oli irti pesiltä.

Ankkurit oli erittäin lähellä tasoittavalla vuorolla ottaa ottelun voiton, kun Juho Ihamäki löi loistavan kolmosrajanäpin, mutta niukka palo tuli kotiin Penninkankaasta ja jakso kirjattiin niukasti Sotkamolaisten 2-1 voittoon.

Ratkaisu vasta toisessa kotiutuslyöntikilpailussa

Supervuorossa Ankkureilla on paikkansa ratkaista ottelu, kun kärki rakensi palottoman ajon. Lähimpänä juoksun lyöntiä oli Juho Ihamäki, joka löi pallon väliin, mutta Jussi Korhonen näytti kovaa heittökättään ja niukka palo kotiin.

Kotiutuslyöntikilpailu alkoi Ankkurien sisävuorolla ja taululle merkattiin kaksi juoksua. Ensimmäisestä vastasi Lauri Ihamäki kotiuttamalla Penninkankaan ja toinen tuli lahjalla, kun Sotkamon lukkari Komulainen päästi vapaalla Atte Kuosmasen kotipesän turvaan.

Sotkamon kotiutuslyöntikilpailu alkoi loistavasti, kun ensimmäinen lyöjä Hannes Pekkinen löi kolmosluukusta pallon maisemiin kunnarin ja yhden tavallisen juoksun arvoisesti.

Ankkurit kuitenkin puolusti loistavasti takatilanteessa ja Sotkamo ei lisäjuoksuja saa. Viidennessä parissa Sotkamo oli lähellä voittojuoksua, kun Komulainen löi pallon väliin, mutta koppari Tuukka Etula heitti armottoman polttoheiton ja metrin palo kotiin.

Kotiutuslyöntikilpailun jatkopareihin lähdettiin tasatilanteessa 2-2. Ankkurit ei onnistunut omalla vuorollaan juoksuja lyömään. Roope Korhonen ratkaisi ottelun Sotkamolle lyömällä pallon takaa läpi.

Ottelu merkittiin Sotkamon voittoon niukkojen vaiheiden jälkeen jaksoin 2-1 (3-5, 2-1, 0-0, 3-2k).

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät