Rannankylän kyläyhdistys Lehtimäellä etsii vuokralaista tositarkoituksella

Pasi Virtanen, Tommi Isoaho, Heikki Hauta-aho ja Henri Ojala toivovat, että Suninsalmen sataman ja ravintolan alueelle löydettäisiin yrittäjä, joka voisi aluksi vuokrata koko kohteen ja halutessaan ostaa sen myöhemmin.
Mainos[adrotate banner="3"]

Miltä kuulostaisi oma ravintola, koti sen yhteydessä, uimaranta, rantasauna, minigolf, venelaituri ja matonpesupaikka parhaalla sijainnilla Ähtärinjärven rannalla?

Ja vieläpä, kun tätä mahdollisuutta ja elämäntapaa saisi ensin testata vuokralaisena ja jos hyvältä tuntuisi, etuosto-oikeudella koko kiinteistöön?

MAINOS

Tämä mahdollisuus on nyt todellinen, sillä Lehtimäen Rannankylän kyläyhdistyksessä on todettu, että yhdistyksen voimavarat on käytetty eikä tekijöitä enää riitä niin suureelliseen toimintaan, mitä yhdistykselle on aikoinaan hankittu.

Venepaikat ja vasemmalla näkyvä rantasauna ovat ravintolatoimintojen ohella alueen tulonlähteitä. Alue on suosittu vapaa-ajanviettopaikka, jossa innostuneella yrittäjällä olisi paljon mahdollisuuksia.

– Etsimme nyt tositarkoituksella vuokralaista, joka ottaisi hoitoonsa kokonaisuuden tässä Suninsalmen sataman alueella, kyläyhdistyksen puheenjohtaja Henri Ojala ja johtokunnan jäsen Heikki Hauta-aho sanovat.

Tilanteessa taustatukea antaneet Tommi Isoaho ja Pasi Virtanen ovat samoilla linjoilla, sillä joskus on vain hyväksyttävä se, että kun tekijöitä on vähän, käy talkootyössä työmäärä liian suureksi muutaman ihmisen kannettaviksi.

Suninsalmen satamassa, aivan maantien ja sillan kupeessa sijaitseva ravintola on toiminut jo pitkään kesäkausilla ja se on aina ollut suosittu pysähdyspaikka. Pihapiirissä sijaitsee koko järven paras veneenlaskupaikka ja veneilijöitä ja kalastajia liikkuu alueella jatkuvasti, säällä kuin säällä.

Ravintolassa on runsaasti istumapaikkoja sekä kaksi terassia ja kiinteistön takaosassa on asunto, joka on ollut kyläyhdistyksen käytössä.

Asunnossa yrittäjä voi halutessaan vaikka asua, tai laittaa sen vuokralle. Kiinteistö on aivan lähellä Ähtärinjärveä ja rannassa on suosittu yleinen uimaranta, beach-kentät, 2009 rakennettu rantasauna, jolla on ollut vakituisia vuokraajia ja talvisin sen edustalla suosittu avanto, ja lisäksi venelaituri, josta on myyty vuosittain 28 kausipaikkaa veneilijöille 120 euron hinnalla. Lisäksi alueella on matonpesupaikka ja minigolf lisätuloja tuomassa.

Vuokralaiseksi etsitäänkin nyt yrittäjää, joka ottaisi haltuunsa koko alueen ja kaikki sen toiminnot ympäristön ylläpitoineen, ja hän saisi luonnollisesti myös kaikki eri kohteista saatavat tulot. Myös myynti tulee kyseeseen, mutta vuokraajalle taataan etuosto-oikeus paikkaan hänen niin halutessaan.

Tämän kauden osalta ravintolatoiminnot ja alueen hoito on jo sovittuna, joten vuokraus tulee kyseeseen kauden päätyttyä.

– Meidän tavoitteemme on, että kyläyhdistys pienentää toimintaansa järjestelyjen myötä merkittävästi, koska meillä ei ole tekijöitä. Haluamme saada yhdistyksessä talkootyön määrän sille tasolle, mihin voimamme riittävät.

– Palaamme siis juurillemme, jotta yhdessä tekeminen olisi kivaa ja rentoa, Ojala toteaa.

Mikäli sopivaa vuokralaista kohteeseen ei löydy, jäänee ainoaksi vaihtoehdoksi sen myyminen. Vuokrausta halutaan kuitenkin kokeilla ensin, koska se olisi varmasti tulevalle yrittäjällekin turvallisempi vaihtoehto, koska hänen ei tarvitsisi sitoutua ostoon suoralta käsin.

– Nyt tässä on ollut ravintola vain kesäisin, mutta jos intoa on, niin varmasti ainakin talviviikonloppuisin sille voisi olla kysyntää. Suninsalmella järjestetään paljon kalastuskilpailuja ja tässä on ollut hyvät hiihtoladut, myös moottorikelkkareitiltä tänne on hyvä poiketa jään yli, miehet luettelevat.

– Mahdollisuuksia tässä paikassa on idearikkaalle yrittäjälle. Pihapiirissä järjestetään kesäisin suosittu Suninsalmi Soi -tapahtuma muiden järjestämänä, mikä tuo ravintolaan valtavasti asiakkaita. Muitakin tapahtumia alueelle kannattaisi varmasti kehitellä.

Asiasta kiinnostuneiden toivotaan ottavan yhteyttä kyläyhdistykseen lehtimaen.rannankyla@gmail.com, mitä kautta saa lisätietoja ja vaikka sovittua käynnin paikan päällä!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliLettosoiden esiintymistä maastossa kartoitetaan Alajärvellä, Soinissa ja Vimpelissä
Seuraava artikkeliAnkkureille riemukas voitto