2.5 C
Alajärvi
maanantai 29.4.2024

Ankkureille riemukas voitto

Koskenkorva kävi vierailulla Kitrolla eilen perjantaina. Tiukka vääntö päättyi Ankkurien riemukkaaseen voittoon supervuoron jälkeen jaksoin 2-1 (4-3, 4-6, 1-0s).

Ensimmäiselle jaksolle Ankkurit sai loistoalun, kun iskivät aloittavalla sisävuorolla neljä juoksua. Ensimmäisestä lyödystä vastasi Tuukka Etula, joka kotiutti Elmeri Koivusalmen. Juho Ihamäki seuraavana lyöjänä veti komean vedon takaa läpi.

Mikael Penninkangas, Nestori Yli-Sissala sekä Tuukka Etula juoksivat kotiin. Ihamäki oli myös lähellä kunnaria, mutta palasi kolmoselle. Koskenkorvakin avasi ensimmäisessä vuorossa ottelun juoksutilinsä, kun Marko Pelkonen löi kakkosrajaleikkurilla pallon maisemiin ja Aleksi Rantalan oli helppo työ tuoda 4-1 juoksu.

Ankkurien tilanteiden rakentelu loppujaksolla jäi vaisuksi eikä kotiutusyrityksiin päästä. Koskenkorvalle tuli omat paikkansa, mutta nekin tilanteet kuivui toisessa ja kolmannessa vuorossa.

Koskenkorva tuli kuitenkin lähelle jakson ratkaisevassa vuorossa, kun Pelkonen jälleen löi leikkurin kakkosrajaan ja Antti Kortteenperä juoksi kotiin. Perään vielä Petteri Kortelainen löi Juho Hakomäen kotiin. Tämä kuitenkin jäi jakson viimeiseksi juoksuksi ja Ankkurit vei sen niukasti lukemin 4-3.

Toisen jakson ensimmäisessä vuorossa Koskenkorva rakensi tilanteen. Tämä tilanne kuitenkin kuoli lukkari Elmeri Iivosen irroitukseen. Ankkurien jakso sisältä alkoi heikosti ja päättyi nopeasti.

Jakson toisessa vuorossa Koskenkorva siirtyi 0-2 johtoon Kortelaisen ja Lauri Vuollon lyönneillä. Juoksujen tuojiksi merkattiin Santtu Luhtavaara ja Juho Hakomäki. Vuorossa Ankkureilla oli paikkansa, kun Iivoselle rakentui tilanne, mutta ilman tulosta.

Kolmannessa vuorossa Pelkonen lisäsi Koskenkorvan johtoa lukemiin 0-3 kotiuttamalla Hakomäen. Ankkurien tilanteiden rakentelu vuorossa jäi jälleen heikoksi ja tilanteita ei nähty.

Ratkaisevassa vuorossa molemmilta joukkueilta nähtiin onnistumisia. Koskenkorva lisäsi aloittavalla sisävuorolla johtoaan lukemiin 0-6. Ensimmäinen tuli harhaheitolla ja vähän perään Pelkonen ja Hakomäki onnistuvat lyömään juoksun mieheen.

Ankkurien sisäpeli heräsi tasoittavalla vuorolla. Kärki rakensi palottoman ajon. Tuukka Etula avasi Ankkurien jakson juoksutilin kotiuttamalla Koivusalmen. Heti perään Juho Ihamäki ja Elmeri Iivonen onnistuovat kotiutuksissa.

Etula löi vielä toisen juoksun samaan vuoroon, mikä myös jäi jakson viimeiseksi ja Koskenkorva voitti jakson lukemin 4-6.

Juho Ihamäki ratkaisi voiton

Supervuoron sisältä aloitti Koskenkorva. Vuorossa nähtiin niin yleisöä, kuin pelaajia kuumentaneita tilanteita. Yksi niistä oli, kun polttoheitto tuli kakkospesälle ja tuomari näytti ettei pesävahdin jalka ollut pesässä.

Tästä oli eri mieltä Ankkurien pelaajat ja niin myös yleisö. Koskenkorva rakensi tämän jälkeen ajotilanteen. Kortelainen löi ensimmäisellä kopin takakentälle, millä pelaaja palasi kotipesään Etulan kovasta heitosta.

Toisella lyönnillä Kortelainen onnistui vielä lyömään miehen kolmoselle, mutta tämän jälkeen astui esiin lukkari Iivonen. Viimeiselle lyönnille korkea tolppa mihin Kortelainen ei lyö. Kolmas palo merkataan jo taululle, mutta tuomarien kokoonnuttua lyönti uusitaan ilmeisesti katsomosta huudetun väärän takia.

Tämä sytytti jälleen yleisöä. Iivonen päätti heittää uusintalyöntiin vielä korkeamman tolpan ja yleisö mylvii mukana. Kortelaisen lyönti epäonnistui täydellisesti ja kolmas palo taululle.

Ankkurien sisävuorolla ei kauan voittojuoksua tarvinnut odotella. Kärki rakensi palottoman ajon. Etula ei onnistunut omalla lyöntivuorollaan, mutta seuraavana lyöjänä Juho Ihamäki kiskaisi pallon väliin ja Mikael Penninkangas toi voittojuoksun.

Koko ottelu merkittiin Ankkurien voittoon jaksoin 2-1 (4-3, 4-6, 1-0s).