25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Kahden naisen ystävyys synnytti taiteen viikonlopun Soiniin

Kun Eva-Riitta Turpela alkoi käydä jalkahoidossa Jalkahoitola Päivi Laitilalla, ei mennyt aikaakaan, kun jokin natsasi. Juttu alkoi luistaa ja yhteinen huumori kukoistaa.

Juttua on riittänyt ja siinä samalla mieleen on noussut idea. Päivin kodin ja hoitolan upea pihapiiri aittoineen tarjoaisi täydelliset puitteet esitellä Eva-Riitan taidetta yleisölle!

MAINOS

Niinpä tulevana viikonloppuna 8.-9.7. avataan Heinäjärventiellä aitan ovi yleisölle ja esille asetellaan 25 Eva-Riitan ihanaa, pientä naivistista ja huumorikylläistä teosta niille täydellisesti sopivaan ympäristöön!

– Tämän näyttelyn takana on vähän tavallista syvällisempää huumoriamme, mutta olemme ihan vakavissamme, naiset nauravat!

Päivin pihapiiri soveltuu erinomaisesti pienimuotoiselle näyttelylle, sillä pihassa on totuttu kulkijoihin. Paikalla on järjestetty villiyrttikursseja ja ensi vuonna tulee täyteen jo 20 vuotta hoitolan, Martta&Bertta -tuotteen toimintaa. Hoitolatoimintaa on ollut jo aikaisemminkin 80-luvun puolivälistä lähtien. Nykyään Päivi tekee pääasiassa jalka- ja kasvohoitoja.

Näyttely kootaan pihassa olevaan 1800-luvulta peräisin olevaan aittaan, joka on siirretty paikalleen neljän kilometrin päästä Lukkarilan tilalta. Aitta on ihanan tunnelmallinen seinille ripustettuine vanhoine kalaverkkoineen ja pienet naivistiset työt sopivat sinne täydellisesti.

Esille tulee Eva-Riitan töistä pieniä naivistisia teoksia ja vähän kukkasia. Mielenkiintoinen yksityiskohta teoksissa on se, että ne ovat ”teepussitaidetta”, sillä työn alla on teepussi, joka on liimattu akvarellipaperille servettilakalla.

Sen jälkeen teokset on piirretty lyijykynällä, maalattu akvarelleilla ja korostettu tussilla. Lopussa on se hauskin osuus – nimen keksiminen taululle!

Eva-Riitta on kotoisin Juankoskelta ja hän on piirtänyt pienestä pitäen. Hänen äitinsä maalasi ja isä oli töissä paperitehtaalla. Sieltä tyttö sai ilmaista pahvia piirroksiinsa, kun vei vaihtokauppana valmiin työn konttorin seinälle!

Maalaamaan hän varsinaisesti alkoi asuessaan Etelä-Suomessa, jossa innostui posliininmaalauksesta. Hän piti siellä näyttelyjäkin ja kun muutto vuonna 2001 tuli Alajärvelle, hän aloitti kansalaisopistossa maalauksenopettajan opissa.

Soinissa Eva-Riitta on asunut puolisonsa kanssa nyt 12 vuotta ja täällä hänellä on ollut näyttelyjä muun muassa kirjastossa, Kuninkaantuvalla ja Lehtimäellä Ränkipäivillä.

Taiteilijana Eva-Riitta on monipuolinen ja käyttää erilaisia tekniikoita, myös aiheet vaihtelevat laajasti. Viime aikoina naivistiset maalaukset ovat olleet eniten pinnalla, mutta yhtä lailla hän on tehnyt myös vaikkapa muotokuvia tilauksesta!

Viikonlopun taidemyyntinäyttely on avoinna molempina päivinä kello 12-18 ja paikalla on myös kahvio. Näyttelyssä voi piipahtaa vaikka pyöräreissun yhteydessä, sillä Soinin keskustasta matkaa on vain viisi kilometriä.

– Toivomme rentoa, kivaa tapahtumaa, jossa voi ihailla taidetta ja luonnon ihmeitä! Pienikin voi olla kaunista ja siihen me täällä pyrimme. Tartutaan kaikkeen siihen hyvään, mitä meillä täällä on, naiset kannustavat!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät