Ränkiviikko on saanut väen liikkeelle Lehtimäellä

Nuorisoseuran järjestämä Perinnepäivä tänään oli todella tunnelmallinen! Perinteisiä herkkuja oli tarjolla niin sisällä kuin ulkosallakin mukavassa kesäsäässä.
Mainos[adrotate banner="3"]

Lehtimäen perinteinen Ränkiviikko tuli tänä kesänä niin runsaalla ja monipuolisella ohjelmalla, että heikompaa alkoi hirvittää, mistä kaikkiin tapahtumiin riittää väkeä?

Kotiseututalolla on päässyt tutkailemaan vanhoja valokuvia. Monet kuvat kaipaisivat tunnistusapua, ketä niissä on.

Tapahtumaketjun alku on osoittanut, että väki on liikkeellä sankoin joukoin, niin paikalliset, kesäasukkaat kuin kauempaakin tulevat Lehtimäen ystävät.

MAINOS

Viikko käynnistyi räväkästi lauantai-iltana Kalossifestareilla ja sunnuntaina kokoonnuttiin päivällä jumalanpalvelukseen ja kotiseutujuhlaan kotiseututalolle Suokonmäelle. Illalla kuultiin vielä Heikki Jokiahon konsertti Antti ja Tuula Maasalon kotona.

Maanantai käynnistyi Heikki Honkolan mielenkiintoisella luennolla ”Murtolammen kätköissä” ja illalla kisattiin hurjan suosion saavuttaneet Jyskeen Ränkikisat Rannankentällä.

Tänään tiistaina Nuorisoseura talkoili perinnepäivän, jossa myynnissä oli ohrapuuroa ja mehukeittoa, vanhanajan aladobia, perinneleivonnaisia ja muurinpohjalettuja.

Kotiseututalolla on esillä myös Taidemimmien tuotoksia!

Tuotteita ostettiin niin paikan päällä syötäväksi kuin kotiinkin ja väkeä virtasi paikalle koko parituntisen ajan.

Samaan aikaan niin museolla kuin kotiseututalollakin on ollut avoinna näyttelyitä, joissa on käynyt hyvin väkeä.

Kotiseututalolla on nähtävillä Lauri Talvitien 20-40 lukujen valokuvia ja Samuli Tuomelan kuvia 50-60 luvulta, joihin Lehtimäki-seura pyrkii keräämään tietoja kuvissa olevista henkilöistä.

Museolla kävijöitä on vastaanottanut Eliel Frantti, joka hoitaa esittelijän tehtävää reippaasti ja ammattitaidolla.

Kuvat ovat esillä jo neljättä kertaa, mutta ne kiinnostavat edelleen kävijöitä. Kuvia Lehtimäki-seuralla on kaikkiaan noin 700 lasinegatiivia. Talvitie oli aikanaan tunnettu siitä, että hän kulki kautta vuoden polkupyörällään ympäri pitäjää kuvaamassa. Sodan jälkeen hän kuitenkin myi kameransa.

Toisena näyttelynä kotiseututalolla on Taidemimmien näyttely Kesäyö, jossa nähdään Tarja Pukkion ohjaamien kansalaisopiston kuvataidepiirin teoksia.

Museolta löytyy myös niitä viikon tärkeimpiä juttuja, eli ränkiä!

Museolla kävijöitä on vastaanottanut 4H-yhdistyksellä kesätyössä oleva, syksyllä 9. luokan aloittava Eliel Frantti Rannankylältä. Muutoin lupiinin kitkentää kesätyönään tekevä Eliel sai kolmen päivän pestin museon esittelyyn Ränkiviikolle ja homma sujuikin nuorelta mieheltä mainiosti Harri Pihlajalta saadun ohjeistuksen avulla.

Väkeä muosollakin on riittänyt, niin paikallisia asukkaita kuin mökkiläisiäkin, Yksi mielenkiintoisimmaksi osoittautunut esine museolla on ollut vanha ”pesukone” ja moni tutkii myös kiinnostuksella Lehtimäen ensimmäistä ajokorttiakin.

Ränkiviikko jatkuu lukuisin päivittäisin tapahtumin vielä sunnuntaihin saakka.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliVihannestori tilamyyntinä Lehtimäellä joka perjantai!
Seuraava artikkeliHelena Keisalan pihapiiri huokuu pionien hurmaa