6.9 C
Alajärvi
keskiviikko 29.5.2024
MAINOS
MAINOS

Vihannestori tilamyyntinä Lehtimäellä joka perjantai!

Lehtimäen Kirkonkylällä on nyt toista kesää avoinna vihannesmyynti suoraan tilalta joka perjantai kello 14-17. Juhani Rajalan tilalla myynnissä on niin kaaleja, porkkanaa, sipuleita kuin Siikli-perunaakin. Kaikki vihannekset ovat asiakkaille tarjolla vastanostettuina!

Vihannestori on myös ilo silmälle, sillä vastanostetut perunat, kaalit, porkkanat ja sipulit ovat värikkäitä ja tuoksukin on ihana!

Jokaisen kaalin ja porkkanan Juhani ja Sirkka Silvonen ovat kasvattaneet samalla tilalla siemenestä saakka. Tavallisen kotitarveviljelijän silmään pellot näyttävät valtavilta, mutta Juhanille ja Sirkalle viljely on eläkepäivien harrastus, aikoinaan tilalla kasvatettiin merkittäväsi paljon suuremmassa määrin, pääasiassa kaalia.

MAINOS

– Tällä tilalla on viljelty etupäässä kaalia vuodesta 1959 alkaen, Juhani kertoo isänsä perustamasta avomaaviljelystä. – Lisäksi oli pienemmässä määrin porkkanaa ja sipulia ja tuotteet myytiin niin tukkuun kuin suoraan maakunnan isoihin kauppakeskuksiin.

Edelleenkin pääosa viljeltävistä tuotteista menee kauppoihin, mutta myös tilamyynti aloitettiin viime kesänä, koska kyselyjä tuli. Tilalla vieraili keväällä Eläkeliiton Lehtimäen yhdistyksen väkeä tutustumassa viljelysvinkkeihin ja tuolloin tuli paljon toiveita tilamyynnin aloittamisesta.

Sitä ennen tilalta suoraan oli tuotteita myyty vain vähän, lähinnä niille, jotka osasivat kysellä. Tilamyynti oli ollut mielessä jo ennenkin juuri siksi, koska kyselijöitä oli ja myynnin keskittämien yhdelle päivälle on paljon helpompaa, kuin myydä silloin tällöin jotain yhdelle kävijälle.

Vihannestori saikin viime kesänä hyvän vastaanoton ja paikallisten sekä lähialueiden ihmisten lisäksi asiakkaina oli paljon kesämökkiläisiä. Lisäksi tuotteita myytiin Kukonkylän ekomarkkinoilla ja Jamin Sadonkorjuumarkkinoilla.

Tämän kesän vihannestori on aloitettu pari viikkoa sitten ja sitä jatketaan elokuun loppuun saakka. Valikoimat elävät kesän edetessä ja välillä voi tulla myyntiin myös mansikkaa ja vadelmaa pikkuastioissa.

Tuoreet vihannekset houkuttelevat asiakkaita varsin mukavasti, onhan perunakin aivan erilaista juuri kuokalla nostettuna, kuin se on päiväkausia kaupassa oltuaan. Tämä kesä on ollut vihannesviljelijälle laadullisestikin oikein hyvä ja kukkakaalit, parsakaalit ja muut vihannekset ovat paitsi maistuvia, myös kauniita silmälle!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät