25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Järviseutulaisia arvo-otteluihin

Vimpelin Veto saa viisi edustajaa ja Alajärven Ankkurit yhden Sotkamossa pelattavaan miesten 88. Itä–Länsi-otteluun. Tämänvuotiset valitsijat luottavat kokeneisiin pelaajiin, mutta maustavat rostereitaan myös nuorilla tulevaisuuden tähdillä. Ottelussa nähdään seitsemän aikuisten arvo-ottelun ensikertalaista, mukana Alajärven Ankkuritpesiksen Elmeri Koivusalmi. Poikien arvo-ottelussa nähdään myös tuttuja pelaajia.

Sunnuntaina 6.8. pelattavan arvo-ottelun valitsijoina toimivat Aki Orava (Itä) ja Jouni Itävalo (Länsi). Idän pelinjohtokaksikossa nähdään Kempeleen Kirin oivaan vireeseen tahdittanut Petri Tuuva ja Sotkamon Jymyn kokenut Jussi Haapakoski. Lännen pelinjohto on vetolaisissa käsissä eli Tomi Niskanen ja Pasi Tyynelä yrittävät juonia joukkuetta kohti voittoa.

MAINOS

Koivusalmi kiilasi mukaan

Alajärven Ankkureiden Superpesis-kausi on ollut mollivoittoinen. Joukkueen onnistujiin ja samalla pesiskansan tietoisuuteen on noussut 22-vuotias Elmeri Koivusalmi, joka kilvoittelee kärkilyöntitilastossa tasapäisesti sellaisten konkareiden kuin Tuomas Jussilan ja Juho Hacklinin kanssa. Koivusalmi kuuluu Hyvinkään Tahkon Petteri Alasen, Manse PP:n Tomi Lehtosen ja Pattijoen Urheilijoiden Mikael Mäkelän kanssa Lännen puolelta aikuisten arvo-ottelun debytantteihin. B-ikäisenä eli vuonna 2019 pelasi Lännen joukkueessa. Arvo-otteluvalintaansa nuorukainen pitää suurena kunniana.

– Lähden otteluun hyvällä fiiliksellä sitten kun sen aika on. Ennen sitä pelataan omalle joukkueelle.

Kolmospolttajan tontilla viihtyvä Alajärven Ankkureiden kasvatti luonnehtii omaa kauttaan hyväksi.

– Sisäpelissä olen ollut kohtalaisen varma. Ulkopelissä on ollut osittain hyvää tekemistä, mutta ei suuria epäonnistumisia. En osannut ennen kautta kuvitella, että olisin kärkilyöntitilastossa noin korkealla. Odotin, että kärkilyöntejä tulee, mutta ei noin paljon. Kun purkaa ykköstilannetta, siinä on vain oma vastuu hoitaa itsensä ykköselle, nuorukainen analysoi.

Lännen valitsija Jouni Itävalo luottaa Vetoon. Vetolaisista Lännen edustusasun pukevat ylleen Elmeri Anttila, Olli Heikkala, Mikko Kanala ja Severi Lassila sekä Janne Mäkelä. Tomi Lehtosen lisäksi Manse PP:stä tähdistöjoukkueeseen valittiin yleisöäänestyksen voittanut Juha Puhtimäki, Henri Puputti ja Perttu Ruuska. Lännen joukkueeseen valittiin myös Tahkon Teemu Nurmio. Puputti valittiin miesten arvo-otteluun jo 18. kerran.

Iskeekö Itä?

Aki Oravan nimilistassa on tapahtumaviikonloppua isännöivien sotkamolaisten riemuksi kolme jymyläistä: Aapo Komulainen, Roope Korhonen ja Hannes Pekkinen. Kempele, vaikka onkin maantieteellisesti länttä, on pesäpallollisesti itää. Tuomas Jussila ja Onni Määttä ovat mukana sinipaidoista. Joensuun Mailasta joukkueeseen valittiin Konsta Kettunen, Iiro Kuosa, Konsta Piironen ja taannoin Saarikentällä kaksi kunnaria taituroinut Elmeri Lieto.

Kouvolan Pallonlyöjien Tommi Mäentausta edustaa etenemisvoimaa ja seurakavereiltaan Patrik Wahlstenilta ja Patrik Vartamalta löytyy tulitukea. Kaakonkulmalta löytyy vetoapua IPV:n kantaviin voimiin kuuluvalta Mikko Kososelta. Idän joukkueen ensikertalaisia aikuisten Itä–Lännessä ovat Kettunen, Kosonen ja Pekkinen. Tuomas Jussilalle ja Roope Korhoselle tuleva Itä–Länsi on uran 12:s.

Ankkureiden nuoria Länteen

Alajärven Ankkureista poikien arvo-ottelussa nähdään Elmeri Iivonen, Onni Juurakko, Jere Peltomäki ja Tomi Viljanen. Iivoselle poikien arvo-ottelu on kolmas, muut ankkurilaiset pukevat oman ikäluokkansa arvo-ottelupaidan ensimmäistä kertaa ylleen Sotkamossa.

Vimpelin Vedon miesten Superpesis-joukkueessa tällä kaudella nähty Nurmon Jymyn kasvatti Veeti Kortehisto valittiin poikien Itä–Länteen ikäluokan Superia pelaavasta Veteli Pesiksestä. Hän on pelannut kerran poikien Itä–Lännessä.

Lännen kakkospelinjohtajana toimii Ankkureiden poikien Superpesis-joukkueen kakkospelinjohtaja Santeri Särkinen, joka hoitaa samaa tehtävää myös miesten Superpesis-joukkueessa.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät