25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Lehtimäkeläiset kokoontuivat mökkiläisten kanssa Valkealammelle

Lehtimäen Ränkiviikkoon liittyen kokoonnuttiin entisten ja nykyisten lehtimäkeläisten sekä mökkiläisten iltaan Valkealammelle.

Mukaan tunnelmiin lähtikin hyvä määrä väkeä nauttimaan yhdessäolosta, musiikista ja tunnelmasta.

MAINOS
Tonkkumin heitto on tarkkaa puuhaa ja taitoja testailtiinkin sen kanssa ahkerasti.

Musiikkia illassa soitteli ”JaKaJa Trio” ja Alajärven kaupungin elinvoimajohtaja Jaakko Aninko kertoili kuulumisia soitannan välissä.

– Alajärven alueella on maakunnassamme mökkejä kolmanneksi eniten, noin 1300 kappaletta. Ähtärissä niitä on vähän enemmän ja Alavudella taas selvästi enemmän.

– On selvää, että tällainen vapaa-ajanasukkaiden määrä vaikuttaa merkittävästi palveluihin ja ylipäätään kunnan elinvoimaisuuteen.

Aninko pohdiskeli puheenvuorossaan myös sitä, millä paikkakuntien keskustat nykyisin saataisiin säilymään elinvoimaisina? Hän totesi, ettei niiden merkitys enää tule olemaan sama kuin takavuosina, arjen kauppareissujen kohteena, vaan enemmänkin vapaa-ajanviettokohteina.

Musiikkia illassa soitteli paikallisista voimista koottu ”JaKaJa Trio”.

– Alajärvi tunnetaan Suomessa varsin huonosti. Seutukaupunkien joukossa se kuuluu huonoiten tunnettuun neljännekseen. Silti kaupungilla on hyvä maine niiden joukossa, jotka sen tuntevat.

– Tunnettuus olisi tärkeää etenkin alueemme yrittäjille. Kaupungin markkinointia suunnitellaankin parhaillaan ja siinä tärkeässä roolissa ovat erilaiset messut. Tiettyjen asioiden nostaminen, yhtenä niistä tämä Valkealammen alue sekä Aalto-kohteet, on tärkeää. Olemme ilmoittautuneet Aalto-puheenjohtajakaupungiksi 2024 ja tuolloin syyskuussa järjestetään Aalto-viikot.

Aninko huomautti, että luontokohteiden merkitys paikkakunnalla nousi erityisesti koronan myötä ja ne ovatkin tämän päivän iso trendi. Siksi muun muassa Valkealammella on tärkeä rooli markkinoinnissa.

Illan ohjelmassa oli monenlaisia mukavia pelejä sekä kaupungin tarjoamaa makkaranpaistoa ja kahvitus. Käytännön järjestelyistä vastasivat Kirkonkylän nuorisoseura ja eläkeyhdistys.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät