16.3 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Työttömien määrä väheni, lomautettujen nousi

Työttömien työnhakijoiden määrä väheni Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta. Lisäksi työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaalla Manner-Suomen alhaisin. Etelä-Pohjanmaalla kesäkuun lopussa 5 489 työtöntä työnhakijaa.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta vertailuajankohdasta 85 henkilöllä eli 1,5 prosentilla. Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä nousi 642 henkilöllä. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi vuoden takaisesta 1,9 prosentilla.

MAINOS

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 6,4 prosenttia, joka oli Manner-Suomen alhaisin. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli kymmenen prosenttia.

Lomautettujen lukumäärä kesäkuun lopussa oli 562, jossa nousua viime vuoden vertailuajankohtaan oli 127 henkilöä eli 29,2 prosenttia. Työttömistä työnhakijoista ulkomaiden kansalaisia oli 453, mikä oli 182 henkilöä (67,2 prosenttia) enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 1 393 kappaletta, joka oli 1 525 kappaletta vähemmän kuin vuosi sitten. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 3 618 työpaikkaa.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät