Poliisilla lähes 2 000 liikennevalvontatehtävää

Poliisilla oli viime viikolla lähes 2 000 liikennevalvontatehtävää eri puolilla maata.
Mainos[adrotate banner="3"]

Viime viikolla kesä-Suomessa autoilleet ovat melko suurella todennäköisyydellä voineet havaita poliisin liikennevalvontaa jossain päin maata. Huolimatta kesälomakaudesta, joka vaikuttaa myös poliisin vahvuuteen, poliisin liikennevalvonta oli aktiivista koko maassa.

Viime viikolla, eli 17.–23.7., poliisipartiot tekivät 1 969 oma-aloitteista liikenteenvalvontatehtävää, kerrotaan Poliisihallituksesta. Oma-aloitteisilla tehtävillä tarkoitetaan tehtäviä, joita partiot ovat käynnistäneet oma-aloitteisesti, eivätkä ne ole hätäkeskuksen antamia. Tehtävistä 696 oli nopeusvalvontaa ja 277 liikennejuopumusvalvontaa.

MAINOS

Maltillinen kaasujalka

Yleisesti voidaan sanoa, että lomailijoiden kaasujalka on ollut pääasiassa maltillinen – lukuun ottamatta niitä noin 130 kuljettajaa, joita epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta viime viikon aikana. Liikenneturvallisuuden vaarantamisia kirjattiin samaan aikaan reilut 1 300 kappaletta. Poliisi valvoi nopeuksia ja päihteiden käyttöä liikenteessä laajalti ympäri maata.

Liikenneturvallisuus on poliisin näkökulmasta kehittynyt kuluvana vuonna parempaan suuntaan. Tieliikenteessä menehtyneitä oli tammi-kesäkuussa vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Poliisi kirjasi tämän vuodentammi-kesäkuussa yhteensä 8 291 epäiltyä rattijuopumusrikosta (rattijuopumus ja törkeä rattijuopumus), mikä on noin seitsemän prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Viime vuoden tammi–kesäkuussa epäiltyjä tapauksia oli 7 756.

Kuluvan vuoden tammi-kesäkuun aikana poliisi puhallutti eri kulkuneuvojen kuljettajia yhteensä lähes 320 000 kertaa. Testien määrä nousi huomattavasti viime vuoden vastaavasta ajankohdasta eli 188 000 kerrasta. Viisari kuitenkin värähti harvoin, sillä noin 1,3 prosentissa puhallutuksista kuljettajan todettiin olleen alkoholin vaikutuksen alaisena, mutta lukema jäi kuitenkin alle rangaistavuuden. Noin 0,9 prosentissa puhallutus johti epäilyyn joko rattijuopumuksesta, törkeästä rattijuopumuksesta tai vesiliikennejuopumuksesta.

Tammi-kesäkuussa 2023 poliisi teki huumausainepikatestejä ajoneuvojen kuljettajille 6 978 kappaletta ja näistä noin joka kolmannessa eli 35 prosentissa tapauksissa oli näyttöä huumausaineen käytöstä.

MAINOS
Edellinen artikkeliSinilevähavaintojen määrä tavanomainen
Seuraava artikkeliPokkarit esiin sunnuntaina