13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Taikaperhonen liihotti ihmisten sydämiin

Kulttuurin moniottelijana tunnetun vimpeliläisen Maritza Parkkisen viimeisin produktio, lastenteatteriesitys Ninni Kettuli ja Taikaperhonen sai väkeä liikkeelle. Kuudessa esityksessä oli noin kaksisataa katsojaa.

Lisäksi esityksessä nähdyt hahmot tekivät kaksi täsmäiskua ja riemastuttivat eri-ikäisiä ihmisiä niin Luoma-ahon kylätalon leikkitapahtumassa kuin Lappajärven markkinoillakin.

MAINOS

Maritza Parkkisen pihapiirissä oleva vanha navetta on muutettu Taiteen Päämajaksi, jossa voi toteuttaa erilaisia kulttuurielämyksiä. Taiteen Päämajaa puolisonsa Hannun kanssa rakentaessaan Maritza unelmoi, että vielä jonakin päivänä nousevalla katsomolla varustetussa tilassa toteutetaan lastenteatteriesitys.

– Syksyllä toteutetulla taideleirillä teimme tarinan perhosesta. Sanoin lapsille, että taikaperhosen elämä jatkuu näytelmässä, jossa saatte olla mukana tai jota tulette kesällä katsomaan!

Teksti talven hämärässä

Ninni Kettuli ja Taikaperhonen oli Parkkiselle itselleen ensimmäinen lapsille ja lapsenmielisille toteutettu produktio, jonka hän toteutti lasten kanssa. Näytelmän käsikirjoitusta hän alkoi työstää joulun tienoilla.

Maaliskuussa hän kyseli, mistä löytyisi innokkaita näyttelijöitä. Kivilouhoskylään sijoittuvassa näytelmässä esiintyneet vimpeliläiset ja alajärveläiset ovat iältään kuuden ja 11 vuoden väliltä. Harjoituskertoja oli yhteensä 11.

Rooleissa nähtiin Sini Pollari, Ellinoora Parkkomäki, Sara Svan, Tinja Nahkala, Jenni Siljamäki, Ella Siljamäki, Aino Ylipekka, Aino Siljamäki ja Maritza Parkkinen. Teksti, ohjaus, äänet, lavastuksen suunnittelu ja markkinointi olivat Maritza Parkkisen vastuulla.

Lavastus on Hannu ja Maritza Parkkisen toteuttama. Musiikki Maritza Parkkisen ja Jari Niemelän käsialaa ja puvustuksesta vastasi Marjut Niemelä. Lastenteatteritoimintaa ovat olleet tukemassa Vimpelin kunta, Jurvan Musiikkipaja ja Kotihengettäret.

Jatkoa suunnitteilla

Ninni Kettuli ja Taikaperhonen sai keräsi Taiteen Päämajaan Vimpelin lisäksi katsojia ainakin Alajärveltä, Lappajärveltä, Perhosta, Lapualta ja Seinäjoelta. Maritza Parkkisen mukaan lastenteatterille on tarvetta oma paikkansa.

Luoma-ahon kylätalolla näytelmän hahmot saivat innokkaan vastaanoton ja leikkivät kylätalolle saapuneiden lasten kanssa. Lappajärvellä satumetsäläisten ja kivilouhoskyläläisten tanssi ihastutti markkinakansaa.

Ensi kesälle Taiteen Päämajaan on suunnitteilla viikonlopputaideleiri, jossa keksitään Kivilouhoskylän ja Satumetsän asukkaille tarina. Yhdessä keksittyä tarinaa harjoitellaan yhdessä ja esitys kuvataan videolle. Yhtenä mahdollisuutena Maritza Parkkinen miettii, että tarina voitaisiin työstää esitettävään muotoon isommalle yleisölle esitettäväksi. Tämä riippuu Parkkisen mukaan taideleiriläisten innokkuudesta ja sitoutumishalukkuudesta.

– Toiveissa olisi, ettei teatteriproduktio jäisi ainutkertaiseksi.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät