13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Wimma tanssittaa Alajärvellä

Vuonna 2011 perustettu, Lehtimäellä kotipaikkaansa pitävällä Tanssikoulu Wimmalla on alkamassa 13. toimintavuosi. Tanssikoulu järjestää tanssitunteja Alajärvellä, Alavudella, Ilmajoella, Lapualla ja Seinäjoella.

Anne Välisaaren luotsaamalla tanssikoulun on Alajärven toimipisteellä alkamassa seitsemäs toimintavuosi. Harjoituksia pidetään koulukeskuksen auditoriossa aina perjantaisin.

MAINOS

Tanssikoulu Wimma tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet tanssin harrastamiseen. On lastentanssia, showtanssia, nykytanssia ja hip hopia. Alajärvellä tanssin huumaan sukelletaan perjantaisin, jolloin koulukeskuksen auditoriossa kokoontuu viisi eri ryhmää: 4–5-vuotiaiden lastentanssiryhmä ja 6–8-vuotiaiden DANCE-ryhmä sekä kolme eri-ikäisille tarkoitettua street- ja show-tanssiryhmää.

Omat ryhmänsä on 9–11-vuotiaille, 12–14-vuotiaille ja yli 15-vuotiaille. Viime mainittuun voivat osallistua myös aikuiset.

Tanssi on matalan kynnyksen harrastustoimintaa, jossa yhdistyvät tanssi, musiikki ja yhteisöllisyys. Kuva: Mika Alavesa.

Viime lukukaudella Wimman tanssitunneilla Alajärvellä kävi viikoittain noin 80 tanssikärpäsen pureman saanutta eri-ikäistä harrastajaa.

Tanssikoululle tarvetta

Wimman perustaja, Torniosta kotoisin oleva Anne Välisaari on taustaltaan kilpatanssija. Hän tuli lajin pariin kuusivuotiaana ja kilpaili latinalaistansseissa aikuisten maajoukkuetasolla saakka.

– Kun siirryin amatööristä ammattilaiseksi ja aloin opettaa tanssia, oli haaveena, että saisi oman tanssikoulun perustettua. Muutin Lehtimäelle ja huomasin, että tanssikoululle olisi tarvetta.

Yrittäjän itsensä lisäksi Alajärven-toimipisteessä tanssinopettajana toimii Alajärveltä kotoisin oleva ja Seinäjoella asuva Tiina Mäkinen.

Anne Välisaari painottaa, että Wimman tarjoama tanssiharrastus on matalan kynnyksen harrastus, johon uskaltaa tulla, vaikka ei olisi koskaan aikaisemmin tanssinut.

– Kauden alussa lähdetään aina siitä, että ryhmässä on uusia tanssijoita mukana. Tanssia saatetaan jännittää, että ei osaa tanssia ja tunnille ei uskalla tulla. Tunneilla nimenomaan harjoitellaan tanssia. Tanssi on kiva yhteisöllinen harrastus, josta löytyy uusia kavereita. Tanssissa yhdistyy liikunta ja musiikki – ja se on omasta mielestäni mahtavaa!

Tällä viikolla Tanssikoulu Wimman uusille oppilaille tarjoutuu kaikissa toimipisteissä mahdollisuus yhteen ilmaiseen tutustumiskertaan, johon ilmoittaudutaan yrityksen nettisivuilla.

Lähikunnistakin harrastajia

Uusien harrastajien ei tarvitse Anne Välisaaren mielestä ottaa paineita tanssitunnille pukeutumisestakaan. Ylle kannattaa laittaa rennot liikuntavaatteet, joissa itsellä on mukava olla. Alkuun pääsee sukkasillaan tai paljain jaloin.

– Myöhemmin hip hopiin voi tarvita sisälenkkareita, mutta ne voivat olla mitkä tahansa lenkkarit tai tennarit, joissa pohjat on puhdistettu.

Anne Välisaari kertoo, että Alajärven toimipisteen tanssitunneilla harrastajia käy ilahduttavasti myös ympäryspaikkakunnilta eli Lappajärveltä, Vimpelistä, Soinista, Kuortaneelta ja Lehtimäeltä.

– Täällä on mukava kulttuuri, että vanhemmat jaksavat vielä kuskata lapsiaan harrastuksiin, vaikka harrastus ei ihan pyöräilymatkan päässä olisikaan.

Tanssikoulu Wimmassa on tällä hetkellä 17 tanssinopettajaa. Wimman päätoimipiste on Seinäjoella, jossa yrityksellä on isot toimitilat ja oman nousevan katsomon Wiihde Areena, jossa muiden muassa pidetään kaikkien tanssikoulun toimipisteiden näytökset.

– Wiihde Areena on oman osakeyhtiön alla ja erillinen Wimmasta. Syksyllä Wiihde Areenalla esiintyy televisiosta tuttu Pulkkinen, Jokeri Pokeri Box ja Ti-Ti Nalle.

Tanssikoulu Wimma sai viime vuonna Vuoden yritys -tunnustuksen Seinäjoen Yrittäjiltä. – Tunnustus oli hieno. Seinäjoella on valtavasti yrityksiä. Olin erittäin otettu, että työmme lasten, nuorten ja aikuisten harrastamisen ja liikkumisen hyväksi huomioitiin.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät