Lehtimäen kunnallisen keskikoulun 50 vuotta sitten päättäneet tapasivat jälleen!

50 vuotta keskikoulun päättymisestä, eikä kukaan ole vanhentunut päivääkään! Tälle ainakin tuntui tämän iloisen ryhmän kokoontumisessa, jossa juttu luisti ja vanha yhteys oli tallella!
Mainos[adrotate banner="3"]

Siinä missä moni ei ole nähnyt vanhoja luokkakavereitaan sitten kouluaikojen, valmistui Lehtimäen kunnallisesta keskikoulusta 1973 ryhmä 15-16 -vuotiaita nuoria, joiden yhteydet toisiinsa ovat säilyneet osin hyvinkin tiiviinä läpi viiden vuosikymmenen!

Yhteisiä luokkatapaamisia näihin vuosiin sisältyy kaikkiaan kolme: Vuonna 1985, 2023 ja nyt, 50 vuotta koulun päättymisen jälkeen.

MAINOS

– Alun perin sovimme koulun päättyessä, että pitäisimme luokkakokouksen kymmenen vuoden kuluttua koulun päättymisestä, mutta se ei toteutunut aivan vielä silloin, kertoo yksi tapaamisen puuhanaisista, Jyväskylässä nykyisin asuva Tarja Ahopelto.

Ystäväni -kirjat vuodelta 1972, 2003 ja nyt uusin tässä tapaamisessa täytetty kertovat omaa, mielenkiintoista  historiaansa.

Vuonna 1985 kuitenkin jo tavattiin ja 2003 toisen kerran. Nyt edellisestä tapaamisesta ehti vierähtää 20 vuotta, mutta tällä kertaa sovittiin, että seuraavaa tapaamista ei enää venytetä liian pitkään, vaan se suunnitellaan järjestettäväksi jo viiden vuoden kuluttua.

Osa luokkakavereista tapaa muutoinkin kuin vain luokkakokouksissa, yksi naisporukka on esimerkiksi tavannut toisiaan joka kesä läpi vuosikymmenten! Ei siis ihme, että tässä tapaamisessa ei ollut vaivautunutta hiljaisuutta ja sen muistelemista, kuka kukin on. Juttu alkoi luistaa samantien, kun jälleen tavattiin!

50-vuotistapaaminen järjestettiin Lehtimäen Nuorisoseuralla, johon mukaan pääsi 14 entistä luokkakaveria. Idea uuden tapaamisen järjestämiseen oli syntynyt edellisenä kesänä 50 vuotta sitten ripille päässeiden tapaamisessa, jossa oli mukana osa luokkatovereista.

Alun perin luokalla oli 30 oppilasta, joista viisi on nyt edesmenneitä. Jokaiseen luokkakaveriin saatiin edelleenkin yhteys, mutta osa asuu kovin kaukana ja osalla oli muita esteitä, mutta tapaamiseen saatiin kuitenkin edelleen näin hyvä joukko osallistujia!

Paikalle saapui väkeä Vaasasta Jyväskylään ja etelässä Vantaalta ja Helsingistä saakka. Pohjoisen suuntaan kukaan luokkakavereista ei ilmeisesti koskaan muuttanut.

Luokkakavereista kuusi asuu edelleen – tai jälleen – Lehtimäellä, heistä paikalla oli viisi. Mukana nykyisissä lehtimäkeläisissä luokkakavereissa on useita paluumuuttajia, kuka kauemman aikaa sitten palanneita, toiset vasta eläkepäivien koittaessa.

Luokkakokoukseen kokoontuneiden pohtiessa sitä, miksi yhteydet ovat säilyneet näin pitkään, esille nousi poikkeuksellisen hyvä luokkahenki, joka ryhmällä oli ollut. Tämä ikäluokka joutui vielä pyrkimään pääsykokeiden kautta keskikouluun, ja he myös joutuivat siirtymään kesken opintojensa opiston tiloista Taimelaan, jossa kahdelle luokalle raivattiin opetustilat juhlasalista.

Kokoontumisen ohjelma oli varsin vapaamuotoinen. Ryhmän naisväki oli valmistanut itse ruuat ja juttu luisti lennokkaasti aterioinnin lomassa. Lisäksi kaikki saivat jälleen kerran tehtäväkseen kirjoittaa itsestään Ystäväni -kirjaan, jollainen on säilynyt vuodelta 1973, täytetty uudelleen 2003 ja nyt 2023!

Myös vanhojen valokuvien kautta muisteltiin mieleen teinikasteet ja muut tuon ajan koulunkäyntiin liittyneet tapahtumat.

Tuula JokiahoMAINOS
Edellinen artikkeliPatanassa riitti puhuttavaa
Seuraava artikkeliArpaisten patikka kokoaa nauttimaan luonnosta ja liikunnasta!