16.3 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Arpaisten patikka kokoaa nauttimaan luonnosta ja liikunnasta!

Perinteikäs Arpaisten patikka patikoidaan jälleen lauantaina 9.9. Soinissa. Tapahtuma vetää vuosittain mukaan paikalle noin 200 reitin upeasta luonnosta nauttivaa liikunnanystävää.

Syksyinen patikkatapahtuma järjestetään nyt jo 29. kerran. Patikalle lähdetään Soinin yhteistalolta, josta bussit kuljettavat osallistujat valituille lähtöpaikoille.

MAINOS

Pisimmillään on mahdollista lähteä Arpaisten kämpältä kohti Soinia, jolloin matkaa kertyy 28 kilometriä. Löytömäen lähtöpaikalta patikalle tulee pituutta 19 kilometriä. Kolmas vaihtoehto lähtöpaikaksi on Läskilampi, 14 kilometriä Soinista.

Näiltä lähtöpaikoilta patikoidaan omaan tahtiin takaisin Yhteistalolle. Suosituin reitti on yleensä ollut 19 kilometrä Löytölammelta, mutta sää vaikuttaa paljon asiaan. Jos sataa, moni vaihtaa ennakkoon suunnittelemansa matkan lyhyempään.

Ennen patikkaa kokoontuminen on aamulla Soinin Yhteistalolle kello 8.15-8.45 ja bussit lähtevät lähtöpaikoille kello 9.

Jokaisen reitille lähtijöiden tulee varmistaa osallistumisensa Soinin Yhteistalolla aamulla, myös ennakkoilmoittautuneiden.

Ennakkoilmoittumisia otetaan vastaan tapahtuman sivujen kautta tai sähköpostitse 3.9. saakka. Ennakkoon ilmoittautuneille hinnat ovat pienemmät, mutta myös paikan päällä voi vielä ilmoittautua mukaan, Ryhmähintoja ei enää paikan päällä saa, vaan ne ovat voimassa vain ennakkoon. Jos ilmoittaudut vasta paikan päällä, varaa ilmoittautumiseen aikaa ja tasaraha.

Osallistumismaksuun sisältyy bussikuljetus lähtöpaikoille, mehut patikan varrella viidestä mehupisteestä, maastoruokailu, jossa tarjolla on hernekeittoa ja banaania, sauna ja uinti Soinin kuntotiloissa, kunniakirja sekä osallistumistuote. Lisäksi kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan kolme ilmaista osallistumista vuoden 2024 Arpaisten patikalle.

Patikkatapahtuman järjestävät tuttuun tapaan yhteistyössä Parviaisen kyläyhdistys, Saurun Seudun maa- ja kotitalousseura ja Soinin kunta. Järjestelyt ja huolto pelaavat siis varmasti, koska tekijät ovat vanhoja tuttuja.

Talkooväkeä päivässä tarvitaan kolmisenkymmentä ja järjestäjät vakuuttavat, että tapahtumapäivälle on tilattu mukava pilvipoutainen sää!

Sateista murhetta

Ainoa asia mikä järjestäjiä tässä vaiheessa huolestuttaa, ovat viime viikkojen rankat sateet, jotka ovat nostaneet vedenpintaa runsaasti ja vettä riittää myös reitin varrelle.

Soinissa toivotaankin nyt poutasäätä, jotta reitti saadaan patikkapäivään hyvään kuntoon. Reitillä on muun muassa paljon uutta pitkospuuta ja se olisi muuten hyvässä kunnossa, jos vain sateet hellittävät.

Hyvinvointikoordinaattori Merja Korpela lupaa, että kaikki mitä reitin kunnostamiseksi voidaan tehdä, tehdään, ja mikäli kovia sateita ei enää saada ja vedenpinta kääntyy näin laskuun, huolta ei ole. Jos taas näin ei käy, asioita on mietittävä.

Tilanteesta tiedotetaan lähemmin ja ennakkoon ilmoittautuneille järjestäjillä on suorat yhteystiedot, joten lähempänä tapahtumaa tietoa tulee, mikäli reitillä edelleen on jotain huomioitavaa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät