Janika Mäkelä luotsaa Järvi-Pohjanmaan kansalaisopistoa kohti alkavaa lukuvuotta

Janika Mäkelä hyppäsi elokuun alkupuolella Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston vs. rehtorin sekä Alajärven kaupungin vapaa-aika- ja nuorisopalvelujen esimiehen tehtäviin. Uudet tehtävät innostavat monipuolisuudellaan ja haasteellisuudellaan.
Mainos[adrotate banner="3"]

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston vs. rehtorin sekä Alajärven kaupungin vapaa-aika- ja nuorisopalvelujen esimiehen tehtäviin hyppäsi elokuun alkupuolella Janika Mäkelä, jonka monet tuntevat varhaiskasvatuksen puolelta.

Janika on lapsena asunut jonkin aikaa Soinissa, sittemmin Lehtimäellä ja nyt pitkään Alajärvellä, jossa on tehnyt kauan työtä varhaiskasvatuksessa, ja näissä tehtävissä asioinut paljon myös Vimpelissä.

MAINOS

Koko kansalaisopiston toiminta-alue on siis Janikalle ennestään varsin tuttu, vaikkakin uusi työtehtävä on monipuolisuudessaan lähes hengästyttävän laaja.

Uuteen tehtävään Janika hakeutui, koska hän on opiskellut lisää ja ollut kiinnostunut erityisesti esimiestehtävistä. Hän onkin tehnyt viime aikoina monenlaista ja ollut muun muassa sivistystoimen hallinnossa. Kun viransijaisuus kansalaisopistolla sekä nuoriso- ja vapaa-aikapalveluissa aukesi, vaikutti se heti sellaiselta haasteelta, johon ei voinut olla tarttumatta.

Vapaa-aika ja nuorisopuolella Janikan tehtäväkenttää on toimia asioiden mahdollistajana ja tukemassa taustalla. Hän on saanut ilokseen havaita, että työtä toteuttamassa on innostunutta henkilöstöä ja koko ajan tapahtuu jotain niin nuoriso- kuin liikuntapuolellakin.

Kansalaisopiston osalta Janika hyppäsi matkaan muiden suunnitteleman lukuvuoden toteutukseen ja on saanut ensimmäisinä työpäivinään huomata, että tarjolla on jälleen todella monipuolisesti mitä erilaisempaa uuttaa opittavaa ja vanhojen harrastusten jatkoja alueen asukkaille.

– Toivottavasti ihmiset yhä paremmin huomaisivat sen, että koko opiston tarjonta on avointa kaikille, ei pelkästään se mitä omassa kotikunnassa järjestetään. Kaikille kursseille ei riitä tarpeeksi osallistujia, jos ne järjestetään erikseen joka paikassa.

Syyskauden tarjonnassa on jälleen luvassa paljon liikuntaa, joka onkin aina yhtä suosittua. Monia liikuntapuolen kursseja on suunniteltu, mutta osasta puuttuu vielä vetäjä. Innokkaat vetäjät voivatkin ottaa yhteyttä Janikaan.

Käsityöt ovat myös hyvin suosittuja ja uutena on luvassa kässäkahviloita niin Alajärvelle, Lehtimäelle, Soiniin kuin Vimpeliinkin, jos niihin vain tulee tarpeeksi ilmoittautumisia!

Musiikissa esille voidaan nostaa uutena Heavyrumpukurssi Alajärvellä, jossa opitaan muun muassa tuplapedaalin käyttöä ja soitetaan raskasta musiikkia!

Myös henkisen hyvinvoinnin kursseja on luvassa, kuten kaikkea muutakin opiston ohjelmaan perinteisesti kuuluvaa.

Opinto-ohjelma jaetaan koteihin 23.8. ja jos sitä ei jostain syystä tule, sen voi noutaa myös kirjastosta. Ilmoittautuminen kursseille alkaa keskiviikkona 30.8. kello 7 niin netissä kuin puhelimitsekin. Kannattaa suosia netti-ilmoittautumista, sillä etenkin suosituimmille kursseille on vaikea ehtiä mukaan puhelimen kautta.

Opetus käynnistyy viikolla 37, paitsi kuvataidekoulut alkavat jo viikkoa aikaisemmin.

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopistossa viime vuoden opiskelijamäärissä ei vielä päästy takaisin koronaa edeltävälle tasolle, sillä korona-aikana ihmiset oppivat olemaan kotonaja takaisin kansalaisopistolle ei vielä löydetty entiseen malliin. Toivottavasti tämä syksy on jo paluu normaaliin, sillä uuden oppiminen tai vanhan harrastuksen jatkaminen kannattaa aina!

– Toivottavasti väki lähtee rohkeasti mukaan hakemaan hyvinvointia yhteisöllisyydestä! Aina voi oppia ja kokeilla jotain uutta, Janika kannustaa.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliTuulinen ja epävakainen sää hillinnyt sinilevien esiintymistä
Seuraava artikkeliLappajärven museo avoinna Etelä-Pohjanmaan paikallismuseopäivänä