12.8 C
Alajärvi
lauantai 30.9.2023
spot_img
MAINOS

Lappajärven museo avoinna Etelä-Pohjanmaan paikallismuseopäivänä

Tulevana sunnuntaina 20.8. vietetään Etelä-Pohjanmaan paikallismuseopäivää. Lappajärven kotiseutumuseo on mukana yhteisessä tapahtumassa.

Museo on avoinna sunnuntaina 12–16. Silloin voi tutustua vielä museon kesänäyttelyyn eli Ville Syrjälän valokuvia Lappajärveltä vuosilta 1980–1990.

Ville Syrjälä oli lappajärveläinen maanviljelijä, kunnallispoliitikko ja paikallislehden toimittaja vuosina 1972–1992. Syrjälä sai monipuolisesta toiminnastaan vuonna 1991 pitäjäneuvoksen arvonimen. Kuvien äärellä on mukava muistella lappajärveläisiä henkilöitä, tapahtumia ja elämänmenoa.

MAINOS

Päivän aikana voi muistella myös entisajan leikkejä ja leikkikaluja, sillä museolla ”koeajetaan” Museomuorin Muistelusalkku. Mitä kaikkea salkusta paljastuukaan, se selviää klo 14 Muistelusalkun testiajossa. Muistelusalkun on suunnitellut Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa -hankkeessa Tuija Ahola, joka myös testaa salkun toimivuutta nyt.

Paikallismuseopäivän ajatuksena on pitää mahdollisimman moni maakuntamme museo auki ja antaa vierailijoille mahdollisuus tutustua rikkaaseen ja rakkaaseen kulttuuriperintöömme sekä sen aarteisiin.

Tarkoituksena on myös lisätä kulttuuriperintömme näkyvyyttä, tuntemusta ja sitä kautta myös arvostusta. Päivää vietetään Etelä-Pohjanmaalla nyt kolmannen kerran. Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä, European Heritage Days. Niiden teemana on tänä vuonna elävä perintö.

Sunnuntaina museolta voi hankkia myös lappajärveläistä kotiseutukirjallisuutta. Luettelo myynnissä olevista julkaisuista löytyy Lappajärvi-seuran verkkosivuilta https://www.lappajarviseura.fi/julkaisut/ .

Tuija Ahola

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät