Keihäänheiton tuore Suomenmestari Roope Mäkipelto on kotonaan Rannan kentälllä

Hanna Taipalus ja Tuula Kurunmäki luovuttivat Lehtimäen Jyskeen muistamiset tuoreelle, ylivoimaiselle Suomen mestari Roope Mäkipellolle.

Lehtimäen Jyskettä pienen ikänsä edustanut, Pirkkalassa asuva ja tänä syksynä Kuortaneella urheilulukion aloittanut keihäänheittäjä Roope Mäkipelto ei koskaan ole pohtinut seuran vaihtoa.

– Jyskeen edustus kulkee meillä suvussa. Isäni Pasi Mäkipelto on aina edustanut Jyskettä, samoin isoisäni ja kummisetäni. Olen treenannut Rannan kentällä lapsesta saakka ja mummolani on täällä, Rannan kenttä ja Lehtimäki ovat minulle tärkeitä paikkoja, toteaa tämä 16 -vuotias, Suomen mestaruutensa hiljattain uusinut nuorimies.

MAINOS

Roope Mäkipelto voitti M-16 sarjan Suomen mestaruuden Kuortaneella käydyissä kisoissa ylivoimaisesti. Hän kiskaisi ensimmäisellä heitollaan ennätyksensä ja ylivoimaisen voittotuloksen 66,86. Oma ennätys parani samalla yli kuudella metrillä.

Viime vuonna Roope oli M15 Suomen mestari, joten ihan yllättäen mestaruus ei tänä kesänä tullut. Vahva keihäsperinne kulkee suvussa, sillä Pasi-isä voitti 19-vuotisten Suomen mestaruuden tasan 25 vuotta sitten.

Roopen kausi jatkuu vielä syksyllä mahdollisesti Timanttiliigan kisoissa Kuortaneella ja suunnitelmissa on kokeilla myös yhtä kilpailua miesten keihäällä. Harjoituksissa hän heittää jo varsin paljon miesten keihäällä, vaikka vielä seuraavankin kauden 17-vuotisissa kisakäytössä on 700 gramman keihäs.

Opintojen käynnistyminen Kuortaneella tarjoaa Roopelle loistavat harjoitusmahdollisuudet. Hänen valmentajanaan toimii isä Pasi ja Kuortaneella Juho Järvinen.

Kesän 2024 kaudelta Roope toivoo maaotteluedustuspaikkaa ja mahdollisuutta päästä osallistumaan Nuorten Olympiafestivaaleille.

Lehtimäen Jyskeen edustajat, puheenjohtaja Tuula Kurunmäki ja yleisurheilujaoston puheenjohtaja Hanna Taipalus luovuttivat Roopelle muistamiset Suomen mestaruudesta viime viikolla Rannan kentällä järjestettyjen Hippo-olympialaisten yhteydessä.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version