Alavolissa liikuttavia harrastuksia myös aikuisille

Mainos[adrotate banner="3"]

Alavolin aikuisliikuntatarjonta on monipuolisempi kuin koskaan aiemmin. Alavolin ohjaajat Terhi Herrala, Tuija Mattila, Tiina Uitto-Peltokangas, Maiju Korkea-aho, Sirpa Kröger, Eila Olli sekä Minna Latvala pitävät huolen, että arki-illoiksi riittää ohjattuja liikuntaryhmiä.

Elo-syyskuun vaihteessa alkavat tunnit pidetään Paavolan koulun liikuntasalissa. Ryhmäliikuntatunneissa on pyritty huomioimaan niin tanssi, aerobinen harjoittelu, lihaskuntotreeni kuin kehonhuoltokin.

MAINOS

Viime vuoden uutuussuosikiksi noussut FasciaMethod jatkaa tiistai-illan ohjelmassa. FasciaMethod on ainoa ryhmä, mihin vaaditaan ennakkoilmoittautumista.

Vanha kunnon aerobic palaa sen sijaan vuosien tauon jälkeen mukaan. Aerobic-tunneilla voi hetkittäin aistia jopa retronostalgiaa. Ohjelmassa vuorotellaan perinteisen aerobicin ja step-aerobicin välillä.

Naisten kuntotreenissä hyödynnetään oman kehon painon lisäksi eri välineitä kahvakuulasta ja kuminauhasta levypainoihin.

Senioreille suunnattuja ryhmiä on lisätty, ja miesten omaan kuntoryhmään kutsutaan mukaan uusia harrastajia.

Vire-Lavis

Muutaman vuoden tauon jälkeen Alavolissa voi taas “Lavistella”. Tällä kertaa tanssijumpataan mahdollisimman yksinkertaisilla askeleilla ja matalalla kynnyksellä.

Vire-Lavis on toiminut edellistalvet kansalaisopiston ryhmänä, mutta ohjaajan puuttumisen myötä harrastus siirtyy Alavolin senioritarjontaan. Vire-Lavis on Lavis-lavatanssijumpasta sovellettu versio henkilölle, joilla on sairauden, vamman tai muun syyn vuoksi toimintakyvyn rajoituksia.

Vire-Lavis -tunnit toteutetaan pääosin istuen tai tuolia apuna käyttäen. Humpan, valssin, jenkan, tangon, polkan, salsan ja rokin sävelet rytmittävät mukavasti tekemistä.

Lisäksi seniori-ikäisille on monipuolinen Ikiliike-ryhmä sekä esiintymisestä kiinnostuneille aivan oma esitysryhmä, jossa harjoitellaan koreografiaa ensi kevään esityskokonaisuutta varten.

Tanssiryhmä aikuisille

Esittäminen ei katso ikää. Viime kautena naisten esitysryhmät nostivat päätään, ja Vuodenajat-näytöksen jälkeen tuli paljon kysymyksiä, kuinka esitysryhmään pääsee tanssimaan.

Vastaus on varsin yksinkertainen: tulemalla paikalle. Koreografiat suunnitellaan niin, että harrastusta aloittelevan on helppo päästä mukaan. Heittäytymistä toki tarvitaan, hauskuus löytyy kivasta porukasta.
Torstain tanssi-ilta on suunniteltu niin, että harrastaja voi osallistua kuntotanssityyliselle aikuisten tanssitunnille ja jäädä siitä suoraan naisten esiintyvän ryhmän koreografiatreeneihin.

Huomioitavaa on, että Tanssi on ihan erillinen ryhmäliikuntatunti, eikä siihen liity esityskoreografian harjoittelua.

Liikunta antaa lisää energiaa arkeen ja auttaa jaksamaan. Alavolin aikuisille suunnattuihin ryhmiin on helppo lähteä mukaan uutena harrastajana, sillä ne eivät vaadi mitään etukäteistasoa. Kokeilemalla jokainen voi löytää itselle mukavimman tavan liikkua.

Alavolin aikuisliikuntatarjonta Paavolan koululla alkaen 28.8.:
Ma klo 15-15.45 Vire-Lavis / seniorit, ma klo 15.45-16.30 Esiintyvä ryhmä / seniorit, ma klo 18.30-19.30 Miesten kuntoliikunta, ti klo 18-19 Aerobic, ti klo 19-20 Fascia Method, ke klo 16-17 Ikiliike, ke klo 18-19 Lihaskunto, to klo 18-18.45 Tanssi, to klo 18.45-19.30 Esiintyvä ryhmä/ naiset.

MAINOS
Edellinen artikkeliKeihäänheiton tuore Suomenmestari Roope Mäkipelto on kotonaan Rannan kentälllä
Seuraava artikkeliEtelä-Pohjanmaalla heinäkuun lopussa 5862 työtöntä työnhakijaa