24.3 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Etelä-Pohjanmaalla heinäkuun lopussa 5862 työtöntä työnhakijaa

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaalla Manner-Suomen alhaisin. Työttömien työnhakijoiden määrä väheni vuoden takaisesta, mutta lomautettujen lukumäärä oli kasvussa.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta vertailuajankohdasta 67 henkilöllä eli 1,1 prosentilla. Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä nousi 373 henkilöllä. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi vuoden takaisesta 2,4 prosentilla.

MAINOS

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 6,9 prosenttia, joka oli Manner-Suomen alhaisin. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 10,5 prosenttia.

Lomautettujen lukumäärä heinäkuun lopussa oli 657, jossa nousua oli 120 henkilöä (22,3 %) viime vuoden vertailuajankohtaan. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita pitkäaikaistyöttömiä oli kuukauden lopussa 1281 henkilöä, mikä oli 15 henkilöä (1,2 %) enemmän kuin vuosi sitten.

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 1282 kappaletta, joka oli 1006 kappaletta (-44 %) vähemmän kuin vuosi sitten. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 2900 työpaikkaa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät