MAINOS

Kuusela jäi karsintaan

Toni Kuusela mittautti keihään karsinnassa yhden heiton. Sillä irtosi karsinnan 13. sija.

Vimpelin Vedon keihäsässän, Toni Kuuselan, taival Budapestin MM-kisoissa tyssäsi perjantaina käytyyn keihäskarsintaan. A-ryhmässä heittänyt Kuusela keihästi avausheitollaan lukeman 79,27, joka oli A-ryhmän viidenneksi paras tulos. Kuuselan tulos oikeutti lopulta karsinnan 13. sijaan. Hän oli ensimmäinen finaalista karsiutunut heittäjä. Suomalaisista ainoa finaalipaikan lunastanut on Oliver Helander tuloksella 80,19. Lassi Etelätalo jäi Kuuselan tavoin finaalin ulkopuolelle.

Finaalin karsintaraja oli 83 metriä. Sen ylitti vain kolme heittäjää. Pisimmälle linkaisi Intian olympiavoittaja Neeraj Chopra – 88,77. Kuuselan taakse A-karsintaryhmässä jäivät muiden muassa maailmanmestarit Grenadan Anderson Peters ja Kenian Julius Yego.

MAINOS

Kuuselan ainoa mitattu heitto syntyi ensimmäisellä kierroksella. Toinen heitto kantoi noin 73 metriä ja sen hän astui yli. Kolmas yritys jäi arviolta seitsenkymppiseksi ja siirtyy historiankirjoihin yliastuttuna.

Vetolaisen valmentaja Petteri Piironen arvioi Ylen haastattelussa, että ensimmäinen heitto oli kohtuuhyvä, kahden seuraavan ollessa ”tonimaista puristusta”.

Virpi Poikelin

MAINOS
Exit mobile version