JAPO:n valokuituverkko laajenee

JAPO:n valokuituverkko laajenee Traficomin tehtyä myönteisen tukipäätöksen osuuskunnan suunnitelmille rakentaa Seinäjoen Untamalankylään valokuituverkko.
Mainos[adrotate banner="3"]

Traficom on antanut myönteisen tukipäätöksen Alajärven Puhelinosuuskunnan suunnitelmille rakentaa Seinäjoen Untamalankylään valokuituverkko. Untamalan alueen valokuituverkon maanrakennustyöt pääsevät vauhtiin ensi keväänä.

Ehti kulua reilu kuukausi siitä, kun Alajärven Puhelinosuuskunta uutisoi saaneensa myönteisen rahoituspäätöksestä Ylihärmän Kankaan ja Kosolan alueiden valokuituverkon rakentamiseen. Verkon maanrakennustyöt alkavat syksyn aikana tai viimeistään ensi keväänä. Tavoitteena on, että alueen valokuituliittymät ovat käytössä ensi vuoden loppuun mennessä.

MAINOS

JAPO:n valokuituverkon aiempaa voimakkaampi kasvu käynnistyi viime vuonna, joka oli myös yhtiön satavuotisjuhlavuosi. Silloin JAPO teki päätöksen valokuituverkon rakentamisesta Lapualle ja Kauhavalle – tarkemmin Hirvijoen, Huhmarkosken, Lummukan, Kantolan, Pelkkikankaan, Oravan ja Karjanlahden sekä Tiistenjoen ja Ylikylän kylien alueelle. Viime keväänä JAPO:n valokuituverkon rakentamispäätös kattoi Härmässä Hakolan, Kivihuhdan ja Perkiömäen alueet sekä Kortesjärvellä Fräntilän, Kortesjärven ja Ylikylän alueet.

JAPO:n toimitusjohtaja Toni Harjula kertoo, että yhtiölle on tärkeää maakunnan elinvoimaisuuden ja tietoliikenneyhteyksien turvaaminen. Tällä hetkellä yhtiöllä on runsaat 3 000 valokuituliittymäasiakasta. Valokuituverkkoja JAPO on rakentanut vuodesta 2009 alkaen.

– Valokuituliittymän saatavuus on noin 5 000 osoitteeseen yhtiön toimialueella. Tyytyväisiä valokuituverkon käyttäjiä löytyy jo tähän mennessä Alajärveltä, Kauhavalta, Lapualta, Lappajärveltä sekä Vimpelistä.

MAINOS
Edellinen artikkeliVältä hirvikolari hidastamalla vauhtia
Seuraava artikkeliRasismikeskustelu vaikuttaa Suomen maakuvaan