7.2 C
Alajärvi
keskiviikko 04.10.2023
spot_img
MAINOS

Aluehallitus hyväksyi esityksen Kuusiolinnan palvelusopimuksen irtisanomisesta

Etelä-Pohjanmaan aluehallitus kokoontui maanantaina 4.9. Kokouksessaan aluehallitus käsitteli ainoana asiana Kuusiolinnan ulkoistussopimuksen irtisanomista.

Asiasta käytiin laaja keskustelu. Käsittelyn aikana äänestettiin kahdesti.

Aluehallituksen jäsen Jaakko Pukkinen esitti neuvottelujen jatkamista ja asian palautusta valmisteluun. Pukkista kannattivat jäsenet Riitta Kangasluoma ja Kai Pöntinen. Esityksestä äänestettiin, mutta se kaatui äänin 7–6.

MAINOS

Käsittelyn edettyä Pukkinen esitti lisättäväksi päätökseen uuden, viidennen päätöskohdan:  5) Päätetään aloittaa kilpailutus esim. Kuusiokuntien alueella sote-palvelujen tuottamisesta pois lukien erikoissairaanhoito.

Pukkisen esitystä kannatti Pöntinen, mutta esitys kilpailutuksen käynnistämisestä kaatui äänin 7–6.  Pukkinen ja Pöntinen jättivät asiasta eriävän mielipiteen.

Tämän jälkeen aluehallitus hyväksyi päätösesityksen kohdat 1–4. Olennaisin kohta on sopimuksen irtisanominen. Aluehallitus esittää aluevaltuustolle Kuusiolinnan palvelusopimuksen irtisanomista kokonaisuudessaan.

Irtisanomisessa on kahden vuoden siirtymäaika.

Kuusiolinnan sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö sekä sosiaali- ja terveydenhuollon tukitehtäviä hoitava henkilöstö siirtyisi liikkeenluovutuksella voimaanpanolain mukaisesti hyvinvointialueen palvelukseen.

Aluehallituksen toinen varapuheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki jätti päätökseen seuraavan ponnen: Keskustan ryhmä toteaa sopimusmuutosten olevan hankintalain vastaisia. Tätä puoltavat virkavastuulla tehty valmistelu, toiminta ja pyydetyt juristien lausunnot.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät