19.4 C
Alajärvi
lauantai 23.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Pimeäetsintää Lappajärvellä

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu järjestää Lappajärvellä pimeäetsintäharjoituksen lokakuun kuudennen päivän iltana. Kokoontumispaikkana on Länsirannan koulu ja harjoituksen vetää Antti Asuinmaa.

Harjoituksessa saadaan pikakoulutus toimintaan etsintäpaikalla erityisesti yöaikaan tapahtuvaan henkilöetsintään. Harjoitukseen ovat tervetulleita alueen hälytysryhmien lisäksi kaikki Vapepa-toiminnasta kiinnostuneet. Lisätiedot ja ilmoittautumiset Vapepa Pohjanmaan kotisivun kautta.

Vielä ehtii ilmoittautua mukaan myös Kauhavalla 23.-24. syyskuuta pidettävälle etsinnän peruskurssille. Kurssi on osa HELA23-harjoitusta, jonka Maanpuolustuskoulutus järjestää.  

MAINOS

Perhekunnittain kutsutaan väkeä osallistumaan myös 16. syyskuuta HILLA23-tapahtumaan Keuruulle. Myös näistä löytyy lisätietoa Vapepan sivulta.

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu on mielekäs ja hyväätekevä harrastusmuoto, jossa toimitaan tärkeänä linkkinä viranomaisten apuna kriisitilanteissa. Vapepan verkostoon kuuluu yli 50 jäsenjärjestöä ja toimintaa koordinoi Suomen punainen risti. Vuonna 1964 perustetussa Vapepassa toimii kaikkiaan noin 11 000 vapaaehtoista.

Härmänmaan veturi vaihtuu

Vapepa Härmänmaan paikallistoimikunta kokoontui tiistaina Lappajärvellä Tarvolan rantatuvalla. Kaksi kautta puheenjohtajana toiminut Maria Koski sai seuraajakseen Suvi Linjamäen. Varapuheenjohtajana jatkaa vielä toisen kaksivuotiskauden Jukka Tauriainen ja sihteerinä Päivi Kultalahti.

Ensi vuoden toimintakalenteriin kirjattiin tässä vaiheessa 17. helmikuuta pidettävä viestikurssi Evijärvellä, ensihuollon koulutus 23. maaliskuuta Lapualla ja etsinnän peruskurssi 4. toukokuuta Alahärmässä.

Tänä vuonna pidetään vielä kokous marraskuun 23. päivä teamsissa. Kokouksessa täydennetään toimintakertomusta ja -suunnitelmaa sekä päätetään ensi vuoden huomionosoituksista.

Paikallistoimikuntaan toivotaan edustusta jokaisesta alueen hälytysryhmästä. Ryhmiltä toivotaan ehdotuksia myös huomionosoituksin palkittavista aktiiveista alueen joka kulmalta. Lisätietoa saa sihteeriltä.

Härmänmaan paikallistoimikunnan alueeseen kuuluvat Lapua, Kauhava, Evijärvi, Lappajärvi ja Vimpeli. Hälytysryhmiä alueella toimii kaikkiaan 22, joissa jäseniä on reilut 300. Tervetuloa mukaan toimintaan!

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät