2.5 C
maanantai 29.4.2024

Veto tiukassa paikassa

Miesten Superpesis-mestaruutta puolustava Vimpelin Veto on tiukassa paikassa finaalisarjassa Sotkamon Jymyä vastaan. Joukkueet kohtasivat lauantaina Vimpelissä ja sunnuntaina Sotkamossa.

Molemmat ottelut olivat pienten marginaalien kohtaamisia ja jotka tulosten valossa noudattivat samaa kaavaa. Yksi jakso tasan, toinen jakso kainuulaisille yhden juoksun erolla.

Lauantaina Saarikentällä ottelun loppulukemat kirjattiin vierasjoukkueelle 0–1 (3–3, 2–3). Kotijoukkueelle sattui sille epätyypillisiä pallonhäpläyksiä ulkopelissä.  Avausjaksolla Veto punnersi tasoihin Jukka-Pekka Vainionpään kotiuttaessa kaksi etenijää samalla lyönnillä.

Toisella jaksolla Veto tuli juoksun päähän Jymystä kolmannen tasoittavalla. Jymyn Roope Korhonen kannatteli joukkuettaan myös tällä kerralla, saldona neljä onnistunutta kotiutusta.

Taistelu jatkuu

Sunnuntaina Veto paransi peliään ja vei kolmostilanteet 11–14. Kotiuttamiseen jäi vielä petrattavaa, sillä Veto poistui Marjex Stadionilta 1–0 (1–1, 3–2) -tappio niskassaan. Vedon avausjakson tasoitusjuoksu sai lopullisen tuomionsa vasta haaston ja videotarkastuksen jälkeen.

Jukka-Pekka Vainionpään lyömän ja Jere Saukon juoniman tilanteen lopulliseen tuomioon vaikutti se, että Jymyn lukkari Aapo Komulainen oli kiinniottohetkellä irti pesästä.

Vedon ulkopelin kohentumisesta sitten lauantain kertoi muiden muassa se, että toisen jakson avausvuorossa kaikki kotijoukkueen palot tulivat kakkospesälle. Janne Mäkelä puhkoi ensimmäisen tasoittavalla saumaa juoksun arvoisesti Mikko Kanalan tuodessa.

Jukka-Pekka Vainionpää kotiutti Elmeri Anttilan ja Veto johti lupaavasti 0–2. Ottelun ratkaisu nähtiin, kun Niilo Piiponniemen lyömä pallo karkasi Vedon ulkokentältä ja Kalle Kuosmanen spurttasi kakkoselta kotipesään.

Pelinjohtaja Tomi Niskanen koki sunnuntaina, että Vedolta oli oikein hyvä parannus lauantaiseen peliin verrattuna.

– Saatiin lataus kohdilleen ja herättiin toden teolla pelaamaan tätä finaalisarjaa. Olisi pitänyt pystyä lyömään enemmän juoksuja. Voittoa haettiin.

Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa ja Jymyllä mahdollisuus katkaista ottelusarja lauantaina Saarikentällä kelo 15 alkavassa pesistrillerissä. Tomi Niskanen totesi sunnuntain lehdistötilaisuudessa, että ottelusarja on pahasti kesken ja että Vedolla on viikko aikaa valmistautua uuteen koitokseen.