3.9 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Viivästyksiä Rinki-ekopisteiden tyhjennyksissä

Rinki-ekopisteiden tyhjentämisessä Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla on viivästyksiä. Viivästykset johtuvat kuljetusurakoitsijan kaluston rikkoutumisesta.

Valitettavasti perjantain 8.9. jälkeen kaikkia alueen ekopisteitä ei ole kyetty tyhjentämään. Oletettavaa on, että tyhjennykset käynnistyvät jälleen keskiviikkona. Tämän jälkeen menee useita päiviä, että kaikki tyhjentämättä jääneet säiliöt päästään tyhjentämään. Viive koskee erityisesti muovi- ja kartonkipakkaussäiliöitä.

MAINOS

Koska Rinki-ekopisteiden kaikkia pakkausjätesäiliöitä ei kyetä tyhjentämään tavalliseen tapaan, jotkut säiliöt täyttyvät. Asukkailta pyydetään kärsivällisyyttä: mikäli säiliö on täynnä, pakkausjätteitä ei pidä jättää maahan säiliön ulkopuolelle. Tämä hidastaa säiliöiden tyhjentämistä ja kerää alueelle ylimääräistä jätettä.

Pakkausjätteet myös leviävät helposti tuulen mukana ympäristöön. Mikäli on mahdollista säilyttää pakkausjätteitä kotona, voi olla järkevää tehdä niin, kunnes tilanne normalisoituu. Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy pahoittelee tästä viivästyksestä asukkaille aiheutuvaa ylimääräistä vaivaa.

Anna palautetta

Asukkaiden palaute ekopisteiden toiminnasta on tärkeää. Rinki seuraa pisteiden täyttymistä ja siisteyttä päivittäin valvonnan ja punnitusten avulla. Roskaaminen vähentää kaikkien viihtyvyyttä ja sotkujen siivoaminen on myös kallista.

Useista Rinki-ekopisteistä on saatavilla arviot tyhjennys- ja siivousajoista osoitteessa rinkiin.fi/ekopisteet. Ajat ovat arvioita, joihin esimerkiksi pyhäpäivät ja muut poikkeukset voivat vaikuttaa.

Jos ekopisteen keräyssäiliö on täynnä, siitä kannattaa ilmoittaa heti. Jätteitä ei tule jättää maahan.

Palautetta voi antaa Ringin maksuttomaan asiakaspalveluun numeroon 0800 133 888 (ark. 7–21 ja la 9–18) ja sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Palautetta voi antaa myös osoitteessa rinkiin.fi/asiakaspalvelu.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät