Soinin kirjastossa näyttelyiden syksy

Soinin kirjaston näyttelytilassa syyskuun näyttelynä on Tartu Maisemaan -hankkeen taidenäyttely.
Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin kirjaston syyskuun näyttelynä on tutustuttavissa Tartu Maisemaan -hankkeen taidenäyttely. Kyseessä on kansainvälinen nuorten aktivointihanke, jonka Kuudestaan ry on toteuttanut yhteistyössä Alajärven kaupungin, Nelimarkka-museon ja Leader Aisaparin kanssa.

Yksi hankkeen teemoista on taidekasvatus ja sen aikana on järjestetty työpajoja ja leirejä, joissa on käsitelty maisemateemaa uusilla menetelmillä.

MAINOS

Tavoitteena on ollut innostaa lapsia ja nuoria valokuvauksen ja tekstintuoton pariin, samalla hyödyntäen uusia tekniikoita ja parantaen nuorten työelämävalmiuksia. Hankkeessa yksi keskeinen kohde, josta kuvia otetaan ja tekstiä tuotetaan, on oma kotiseutu. Hanke herätteleekin lapsia ja nuoria näkemään oman kotiseudun uusin silmin ja vahvistamaan heidän kotiseutuidentiteettiään.

Näyttelyn teoksissa on käytetty mielenkiintoisia tekniikoita.

Taidenäyttelyssä on esillä nimenomaan eteläpohjalaisten nuorten teoksia.

Hankkeessa mukana olleet ja työpajoja ohjanneet taiteilijat ovat Kristian Kaarna, Elina Försti, Jani Kaunisto, Ritva Lindberg, Minna Rajala, Marjut Mässbacka, Vuokko Oja-Hautamäki ja Ulla Hautamäki.

Taidenäyttely on avoinna Soinin kirjastolla 28.9. saakka.

Näyttelyjen sarja Soinissa jatkuu tämänkin jälkeen. Kirjastonjohtaja Suvi Hokkanen kertoo, että näyttelytilaa on varattu ahkerasti ja esimerkiksi lokakuussa esille tulee huovutustöitä.

– Tältä vuodelta joulukuulle tilaa ei ole vielä varattu, joten jos jollakulla olisi kiinnostusta laittaa tilaan näyttelyä joulun alla, niin kannattaa olla yhteydessä, Hokkanen sanoo. Seuraavat vapaat ajat menevätkin sitten kesään, sillä koko alkutalvi ja kevät on jo varattuna.

Näyttelytilaan voi kuka tahansa tuoda esille näyttelynsä, olivatpa kyseessä sitten maalaukset, valokuvat, käsityöt tai vaikkapa keräilyesineet! – Huomattava on, että näyttelytila on avoinna myös omatoimikirjaston auki ollessa. Tilassa on kameravalvonta, eikä siltä koskaan ole kadonnut mitään, Hokkanen kertoo.

Näyttelyjen ohella kirjaston syyskausi jatkuu tutulla tavalla. Joulun alla on luvassa jälleen Jaana Laakson someen tekemä joulukalenteri, jossa kirjasto on nyt enemmän mukana, ja ensi vuodelle ollaan suunnittelemassa Soinin pienimmät lukutoukat -hanketta päiväkoti-ikäisille, eskareille ja 1.-2. luokkien oppilaille!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliViivästyksiä Rinki-ekopisteiden tyhjennyksissä
Seuraava artikkeliAlajärveläislähtöinen professori Marko Huttula isännöi kansainvälisen konferenssin Oulussa