-15.9 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Influenssarokotukset alkavat marraskuussa

Kausi-influenssarokotukset käynnistyvät Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella marraskuussa. Joukkorokotustapahtumia tullaan järjestämään eri puolilla hyvinvointialuetta marraskuun alusta lähtien. Maksutonta kausi-influenssarokotetta tarjotaan nyt myös turkistarhoilla ja siipikarjatiloilla työskenteleville.

Maksuttomaan kausi-influenssarokotukseen ovat oikeutettuja raskaana olevat, kaikki 65 vuotta täyttäneet ja alle seitsemänvuotiaat lapset. Maksuttoman rokotteen saajien piiriin kuuluvat myös varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset. Vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiri ja sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmään kuuluville tarjotaan maksutta sekä influenssa- että koronarokote. Molemmat rokotukset voidaan antaa samalla kerralla.  Samalla kertaa voidaan antaa sekä kausi-influenssarokote että koronarokote, mikäli rokotettava henkilö kuuluu THL:n määrittelemiin koronarokotteen tehosteannoksen kohderyhmiin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on ohjeistanut, että maksutonta kausi-influenssarokotetta voidaan tarjota myös kaikille niille henkilöille, jotka työnsä tai muun olosuhteen vuoksi ovat suuressa lintuinfluenssaviruksen tartuntariskissä. Tällaisia ryhmiä ovat esimerkiksi turkistarhoilla työskentelevät, siipikarjan parissa työskentelevät, virkaeläinlääkärit ja laboratoriotyöntekijät, jotka työskentelevät lintuinfluenssan näytteenoton parissa.

MAINOS

Koronarokotteen syystalven tehosteannos tarjotaan raskaana oleville, 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville ja 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille. Rokotteena tehosteannoksissa käytetään uutta Comirnaty XBB.1.5 -varianttivalmistetta.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue tiedottaa rokotusajankohdista tarkemmin myöhemmin.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät