Kuusiolinnan sopimuksen purkaminen tulee taas pöydälle aluehallituksessa

Mainos[adrotate banner="3"]

Etelä-Pohjanmaan aluehallituksen kokous järjestetään tulevana maanantaina. Se saa eteensä esityksen, jonka mukaan aluehallituksen esitykseksi aluevaltuustolle tulisi, että Kuusiolinnan kanssa 24.3.2015 solmittu palvelusopimus, jota on päivitetty 7.12.2022 aluehallituksen päätöksen mukaisesti, on mitätön siltä osin, kun se ei mahdollista lähetteen arvioimista sekä hoidontarpeen ensiarviota esikoissairaanhoidossa, mukaan lukien päätös sairaalaan ottamisesta.

Edelleen aluehallituksen esitetään esittävän aluevaltuustolle, että se päättää irtisanoa palvelusopimuksen kokonaisuudessaan sisältäen tilojen käyttöoikeussopimuksen 1.1.2026 lukien ja myös Kuusiokuntien alueelle varmistetaan hyvinvointialuestrategian edellyttämä väestön palvelutarpeen mukainen monituottajaympäristö palveluseteliä hyödyntäen ja palveluita kilpailuttamalla palvelusopimuksen päättymisen jälkeen.

MAINOS

Edellisen kerran aluevaltuusto käsitteli asiaa syyskuussa ja päätti palauttaa sen aluehallituksen valmisteltavaksi siten, että sopimuksen jatkoneuvottelut on käynnistettävä lainsäädäntö ja hyvinvointialueen kokonaisetu huomioiden.

Osapuolten välillä on käyty jatkoneuvotteluita aluehallituksen valitseman neuvotteluryhmän toimesta 9.10. ja 13.10. Virkamiesvalmistelun näkökulma oli, että jatkoneuvotteluissa ei löydetty ratkaisua, joka olisi aluevaltuuston päätöksen mukaisesti laillinen ja hyvinvointialueen kokonaisedun mukainen.

MAINOS
Edellinen artikkeliSoinin urheilukentällä kepeitä kierroksia kaiken kuntoisille liikkujille
Seuraava artikkeliLaura Takalan runotrilogian kolmas osa on nyt ilmestynyt