Soinin urheilukentällä kepeitä kierroksia kaiken kuntoisille liikkujille

Kari Kylmäkorvelle Soinin urheilukentän tasainen, joustava pinta on mieluinen alusta juosta ja kävellä, sillä näkövammaisena hän ei voi ajatellakaan suuntaavansa metsäpoluille. Hyvinvointikoordinaattori Merja Korpela kertoo, että kentälle saa vapaasti mennä lenkille milloin tahansa radan ollessa vapaana.
Mainos[adrotate banner="3"]

Soinissa järjestettiin elo- ja syyskuun aikana uusi liikuntakampanja Kepeät kierrokset. Kampanjan suurimman kierrosmäärän kiersi Kari Kylmäkorpi, joka oli myös kampanjan keksimisen innoittaja.

Hyvinvointikoordinaattori Merja Korpela kertoo, että idea syntyi, kun hän huomasi, miten aktiivisesti Kari kiersi Soinin pari vuotta sitten kunnostettua urheilukenttää. Hän mietti, että olisi hienoa, kun muutkin soinilaiset löytäisivät kentälle, sillä sen pehmeä kestopäällyste on todella mukava kävellä tai juosta.

MAINOS

Niinpä hommassa ryhdyttiin tuumasta toimeen ja kampanjaa käytiin kahdeksan viikon ajan. Rata on 350 metriä pitkä ja jokaisesta viidestä kierroksesta osallistuja sai yhden arvan, jolla oli mukana tuotepalkintojen arvonnassa.

Kampanja sai mahtavan suosion, sillä osallistumisvihkoon kirjattiin kaikkiaan 115 nimeä. Kampanjan vaikutus myös näkyi ihan konkreettisesti, sillä kentällä riitti kävelijöitä ja hölkkääjiä pitkin päivää. Mukavaa olimyös se, että kampanjaan lähtivät vastaamaan hyvin eri-ikäiset kuntalaiset lapsista ikäihmisiin.

Kari Kylmäkorpi painottaa, että kentällä kävellessä positiivista vaikutusta tulee paitsi liikunnasta, myös sosiaalisesta kanssakäymisestä muiden kanssa. Hän itse suuntaa kentälle normaalisti heti aamutuimiin, mutta kampanja-aikana hän vaihtoi lenkkiajakseen iltapäivän, jolloin väkeä oli eniten.

Uusia tuttuja tulipaljon ja kävelyn lomassa oli mukava rupatella asioista. Kierroksetkin vaihtuivat siinä samalla kuin huomaamatta.

Kari ehti tuon kahdeksan viikon aikana kiertää kentän 760 kertaa, eli matkaa hän taittoi 288 kilometriä. Kaikkiaan kierroksia osallistujat tekivät peräti 4405, eli 1542 kilometriä!

Moni osallistuja yllättyi kampanjan aikana siitä, miten hyvä kenttä on kävellä. Erityisen hyvä se on Karin kaltaiselle näkövammaiselle, jonka lenkkipolulla ei saa olla yllättäviä monttuja tai esteitä. Myös erilaisista tasapaino- ja nivelvaivoista kärsiville tasaisella, joustavalla kentällä liikkuminen on hyvästä.

Kari kannustaakin soinilaisia mukaan kentälle kävelemään muulloinkin kuin kampanja-aikaan, sillä kun villakoirat alkavat sisällä ahdistaa, ei sen parempaa olekaan kuin lähteä lenkille ulkoilmaan! Myös ”ikiläski” lähtee sulamaan, kun kropan laittaa liikkeelle!

Ainoa huono puoli kentässä on Karin mielestä valaistuksen puute ja se, että ei enää aikaakaan, kun se taas jää lumikinosten alle.

Merja Korpela kertoo, että kenttä on vapaasti käytössä kävelijöille ja hölkkääjille aina silloin, kun rata on vapaana. Vaikka keskikentällä pelattaisiin, on rata usein tyhjillään, eikä mikään estä sinne menemistä. Sateisena aikana kenttä on siitäkin mukava, että sen pinta on pysynyt koko ajan kuivana.

Kampanja sai niin hyvän suosion ensi yrityksellä, että vastaava kampanja on varmasti luvassa myös tulevalle kesälle. Positiivista on se, kun kampanja liikuttaa kaiken ikäisiä, sillä tavoitteena on saada ihan kaikki liikkumaan!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliTalvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin siirrytään ensi viikolla
Seuraava artikkeliKuusiolinnan sopimuksen purkaminen tulee taas pöydälle aluehallituksessa