Pop-kanteletar Ida-Elina konsertoi Alajärvellä

Laulaja-lauluntekijä, pop-kanteletar Ida-Elina konsertoi Alajärven kirkossa torstaina 2.11. kello 18. Kuva: Annika Miettinen.
Mainos[adrotate banner="3"]

Kansainvälistäkin suosiota saavuttanut laulaja-lauluntekijä, pop-kanteletar Ida-Elina konsertoi Alajärven kirkossa torstaina 2.11. kello 18. – Konserttiin on vapaa pääsy, sillä tapahtuma on lähtölaukaus OmaSp:n Alajärven konttorin 30-vuotisjuhlallisuuksille vuonna 2024, kertoo palvelupäällikkö Helena Marjomäki.

Konsertin toisena järjestäjänä toimii Alajärven seurakunta.

MAINOS

Ida-Elina on monipuolinen muusikko, joka on vienyt kanteleen soiton aivan uusiin ulottuvuuksiin. Ensikertalaisen konserttivieraaan käsitys kanteleen soitosta laajenee. Klassisen musiikin koulutuksen saanut Ida-Elina löysi ja kehitti oman uniikin tyylinsä soittaa, kun hän näki Youtubessa fingerstyle-kitaristeja ja ”nyt hänen pop coverit ovat mullistaneet käsityksemme kantelemusiikista”.

Ida-Elina on palkittu Kanteleliiton Vuoden Kansainvälistyjä -palkinnolla 2023, Evento Awards Vuoden esiintyjä- palkinnolla, Vuoden Kantele-tunnustuksella, sekä voittanut 1.kansainvälisten kantelekilpailujen ammattilaissarjan.

Ida Elina on syntyjään pohjanmaalta, Oulaisista, mutta asustaa Espoossa. Ida-Elina on valmistunut Sibelius-Akatemiasta ja Japanissa hän opiskeli Hokkaidon yliopistossa. Ida-Elina laulaa sujuvasti useilla kielillä, mukaan lukien mandariinikiinaksi, japaniksi ja ranskaksi. Ida Elina myös opettaa kanteleensoittajille omaa tyyliään Mestarikursseillaan Suomessa ja ulkomailla.

Ida-Elina on juuri palannut kahden viikon esiintymiskiertueelta Taiwanilta. Viimeisten noin 10 vuoden aikana hän on vieraillut monissa eri maissa mm. Japanissa, Kiinassa, Etelä-Koreassa ja Yhdysvalloissa.

Ida-Elina on tehnyt myös paljon yhteistyötä eri artistien kanssa. Alajärven konsertissa on mahdollisuus kuulla muutamissa kappaleissa, miten kantele- ja urkumusiikki kohtaavat toisensa, kun urkuparvelle astelee alajärveläisille tuttu Tommi Niskala, Kallion kirkon kanttori.

MAINOS
Edellinen artikkeliAutoilijan muistilistalla monta asiaa
Seuraava artikkeliToivon ja lohdun musiikkia Lappajärven kirkossa