Suvi Vuorenmaa yrittäjäksi unelma-ammattiin

Suvi Vuorenmaa on jo kokenut koirahieroja, sillä jo opiskeluaikanaan hän teki moninkertaisen määrän harjoitushierontoja verrattuna vaadittuun määrään. Oppiminen alalla onkin ikuista, sillä jokainen uusi koira opettaa hoitajaansa.
Mainos[adrotate banner="3"]

Soini on saanut uuden, nuoren ja innokkaan yrittäjän, kun Suvi Vuorenmaa on aloittanut yrittäjänä toiminimellä Tmi Suvi Vuorenmaa.

Suville ammatti ja yrittäjäksi ryhtyminen juontaa juurensa jo pikkutytön unelmaan olla isona eläinfysioterapeutti. Nämä haaveet unohtuivat, mutta kun Suvi on viime vuodet touhunnut paljon koirien ja etenkin metsästyskoirien kanssa, vanhat haaveet palasivat mieleen.

MAINOS

– Minulle metsästyksessä ”se juttu” on työskentely koiran kanssa. Kun sitten kävin omien koirieni kanssa hierojalla ja näin minkä avun ne saivat, aloin uudelleen miettiä lapsuuden haavettani, Suvi kertoo.

Suvi on aina pitänyt käsillä tekemisestä ja vuoden 2022 alusta hän lähti opiskelemaan Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistoon Saarijärvelle. Hän suoritti koirahierojan ammattitutkinnon keväällä 2023 ja oli siinä välissä äitiyslomallakin, mutta teki siitä huolimatta opintoihin liittyvät pakolliset harjoitushieronnat. Eikä vain vaadittuja 60 hierontaa, vaan liki 300! Suvi saikin aktiivisuudestaan stipendin.

Koulutus oli hyvin laaja-alainen sisältäen 150 opintopistettä, kun koirahierojaksi voi jostain valmistua merkittävästi suppaemminkin opinnoin.

– Innostuin tekemään harjoitushierontoja niin paljon, koska palo tekemiseen oli kova ja kysyntää oli. Suuri kysyntä oli myös syy sille, että uskalsin ryhtyä yrittäjäksi.

Vaikka Suvi on hiljattain valmistunut, niin kiinnostus opiskeluun on edelleen suurta ja lisäopintoihin tekisi mieli. Hän aikoo opiskella lisää eri tekniikoita ja kiinnostus myös hevoshierojan ammattitutkintoon on mielessä.

Uudet toimitilat Soinissa

Tätä ennen Suvi on hieronut koiria lähinnä kotikäynneillä Järviseudun ja Kuusiokuntien alueella, mutta nyt asiakkaille on vaihtoehtona tulla toimitiloihin Soiniin.

Kotikäynti on parempi vaihtoehto koiralle, jota jännittää uudet ihmiset tai paikat, tai jos koiran on ylipäätään helpompi rentoutua kotona.

– Jos koiraa ei ole hierottu aikaisemmin, niin suositus on, että ainakin ensimmäinen hieronta tehtäisiin koiran kotona. Mutta jos koira ei asu sisällä tai jos se on hyvin vartioiva kotonaan, niin silloin toimitilat voivat olla parempi paikka myös ensimmäiselle kerralle.

Hierontaan ja käsittelyihin tottuneet koirat voi käsitellä yhtä lailla niiden kodeissa kuin toimitiloissakin, silloin asia kannattaa ratkaista sen mukaan, mikä on omistajalle kätevintä.

Tyypillisimpiä asiakkaita ovat koirat, joilla on iän tuomaa vaivaa tai koirat, joilla on trauman aiheuttamia oireita. Lisäksi käy paljon koiria, jotka hyötyvät säännöllisestä hieronnasta kivunlievityksen tukena tai kropan ylläpidossa, ettei se vetäisi jumiin.

– Asiakkaana käy myös aktiivisia harrastuskoiria, joilta vaaditaan maksimaalista suoritusta. Kun jumit on hierottu pois, se antaa hyvät eväät suoritukselle.

Moni tuo koiransa hierontaan koska koira nauttii siitä. – Vaikka koira ei olisi oireillut millään tavalla, niin käsittelyssä jokaiselta kuitenkin löytyy jotain kireyttä.

Hyvin usein koirahierojalle hakeudutaan nykyisin myös eläinlääkärin neuvosta.

Metsästyskoirat ovat lisääntyneet hieronta-asiakkaina selvästi, mikä on todella positiivinen asia.

Metsästyskoirat saavat yleensä ottaa kauden välissä rennommin, ja niille saattaa tulla ylimääräisiä kiloja. Kun metsästysaika lähestyy, niillä aloitetaan kunnonkohotuskausi ja sen aikana olisi hyvä käydä hierojalla kerran tai pari, ainakin ennen metsästyskauden alkua.

Mikäli metsästyskaudella kaikki sujuu hyvin ja koira ei käy kankeaksi, ei kesken kauden hieronnalle ole tarvetta. – Jos koira palautuu hyvin ja lähtee metsään aina innolla uudelleen, niin silloin keskitytään työhön.

– Jos kauden aikana tulee epäilyjä siitä, että koira ei palaudu kuten pitäisi ja se on jahdin jälkeen seuraavana päivänä jäykkä, silloin on syytä hakeutua hierojalle tai jopa eläinlääkärin vastaanotolle.

Mikäli kaikki sujuu hyvin, on seuraava hierojakäynti syytä varata metsästyskauden päättymisen yhteyteen. Silloin koiran kroppaan jääneet kireydet hierotaan auki, jotta koiran on mukava alkaa levätä ja palautua.

Hieronta kestää noin tunnin ja se sisältää koiran läpikäynnin, arvioinnin ja hieronnan. Yleensä käsitellään koko koira pääpainon ollessa akuuteissa paikoissa. Lopuksi asiakas saa tiedon, missä kireydet sijaitsevat ja arvion siitä, milloin uusintakäsittely olisi hyvä tehdä.

Hierontapalvelujen lisäksi Suvi vuokraa asiakkailleen akuuteissa tilanteissa laseria kotikäyttöön. Lisäksi vuokralla on kevythäkkejä ja kuljetuskoppa, sekä yksi pienen koiran lentokoppa ja kaulureita. – Yritän kasvattaa tällaisten tuotteiden valikoimaa, joita joskus tarvitaan lyhyeksi aikaa.

Suvi tekee yhteistyötä muiden alan toimijoiden kanssa ja ainakin Mona Nappari tulee tuomaan trimmauspalvelunsa Soiniin Suvin toimitiloihin kysynnän mukaan.

Avajaisia toimitiloissa vietetään lauantaina 11.11. kello 10-16 kahvittelun, arpajaisten ja tarjousten merkeissä.

Tuula JokiahoMAINOS
Edellinen artikkeliSeAMKin hakijamäärä kasvussa
Seuraava artikkeliMarjaana Hinkan näyttely avautuu Villa Väinölässä