-23.2 C
Alajärvi
torstai 07.12.2023
MAINOS
MAINOS

Marjaana Hinkan näyttely avautuu Villa Väinölässä

Sosiologi, lammastilan emäntä ja kuvataiteilija Marjaana Hinkan taidenäyttely Rauhassa – 40 vuotta, avautuu Villa Väinölässä huomenna torstaina 2.11. kello 17.

Hinkan työskentely kuvataiteilijana on kokeileva ja etsivä. Hän ei välitä rajoittaa tekemistään tiettyyn tekniikkaan tai tyyliin. Hän pitää akvarellista, öljyväristä, grafiikasta, keramiikasta ja muusta kolmiulotteisesta työskentelystä.  – Käytän töissäni mielelläni kierrätysmateriaalia, sillä luonto on elämän lähtökohta, Hinkka sanoo.

MAINOS

– Taidenäyttelyni pohtii kodin ja juurien merkitystä. Näyttelyssä ovat esillä myös maaseutu eläimineen, jotka minulle merkitsevät kotia sekä juuria. Näyttelyni esittää pikemminkin kysymyksiä tai ehdotuksia, kuin vastauksia.

– Mitä koti on tai kenelle koti kuuluu? Tuleeko kodin tuntu seinistä, esineistä, ihmisistä, tuoksuista, eläimistä, äänistä vai kenties ympäröivästä luonnosta? Onko luonto ihmisen koti vai rajoittuuko koti seinien sisälle?

– Isovanhempieni kautta kotiin liittyy myös menettäminen ja ei-vapaaehtoinen kotiseudun jättäminen Karjalassa, samoin on mieheni isän perheen osalta käynyt.

Neljänkymmenen elinvuoden jälkeen Hinkka toteaa, että koti on ainakin sellainen paikka, jossa voi olla rauhassa ja jossa on turvallinen olla yhdessä rakkaiden ihmisten ja eläinten kanssa.

Näyttely Villa Väinölässä on avoinna 3.-24.11.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät