-23.2 C
Alajärvi
torstai 07.12.2023
MAINOS
MAINOS

Alajärvellä tehtiin kukka-asetelmia isänpäiväksi

Terhi Antilan emännöimässä Kukka- ja hautaustoimisto Mantelipuussa kävi iloinen puheensorina ja nähtiin keskittyneitä ilmeitä, kun Järvi-Pohjanmaan Senioreiden naisjäsenet loihtivat värikkäitä ja herkkiä kukka-asetelmia ja -kimppuja isänpäiväksi, koristamaan kotia tai vaikkapa läheisen hautaa.

Mantelipuussa luovuuttaan käytti kymmenen Järvi-Pohjanmaan Seniorien naisjäsentä. Idea isänpäiväkukka-asetelmien tekemiseen lähti yhdistyksen väeltä. Puheenjohtaja Maire Hämeenniemi kertoo tarkoituksena olleen, että tehtäisiin jotakin naisporukalla.

MAINOS

– Kun olin yhteydessä Mantelipuuhun, asiasta oltiin innostuneita.

Luovuus esiin

Aluksi Terhi Antila näytti kymmenelle osallistujalle muutaman hyvän vinkin kukille tarkoitetun Oasis-märkäsienen muotoilussa. Pieni varoituksen sana oli paikallaan myös veitsen terävyydestä. Illan osallistujat saivat käyttää haluamiaan kukkia ja mielikuvitustaan kimpun tai asetelman loihtimisisessa.

Reilun puolentoista tunnin aikana huomasi, että värien käytössä oli ainakin kahdenlaista koulukuntaa. Seija Hänninen ja Leena Paavola olivat molemmat valinneet vaaleanpunaista. Naapuripöydässä punaisen sävy oli kirkkaampi ja tummempi. Leena Paavola käytti työssään neilikkaa, eustomaa ja sinipiikkiputkea.

– Teen tämän asetelman omaksi ilokseni. Tykkään kaikesta kauniista. Lempikukkani on samppanjaruusu – ja kaikki pionit!

Seija Hänninen kertoo lähteneensä seniorinaisten iltaan, koska halusi oppia kukkasidonnan perustaitoja.

 – En ole koskaan aikaisemmin tehnyt tällaista, tämä on minulle uusi alue. Ajattelin hankkia Oasis-sientä ja tehdä jatkossa kotona kukkakimppuja tai asetelmia. Täällä oli hyvä opetus, hän kiitteli.

Punainen oli hyvin esillä Järvi-Pohjanmaan Senioreiden naisjäsenten tekemissä kukka-asetelmissa.

Maire Hämeenniemi huomioi osallistujien olleen innoissaan ja tohkeissaan saadessaan tehdä käsillä. Järvi-Pohjanmaan Senioreiden naisilla on tapana kokoontua runo-, käsityö- ja keskustelupiiriin. Mantelipuussa oli koolla eri ihmisiä. Hämeenniemi muistelee, että joskus aikaisemmin naiset ovat kokoontuneet Jamin puutarhalle tekemään kukkakimppuja.

– Enemmänkin voisi olla vapaamuotoista toimintaa niille, jotka eivät käy esimerkiksi kokouksissa.

Terhi Antila järjestää mielellään erilaisia kursseja yrityksensä tiloissa.

– Kukkien parissa oli tosi rentouttavaa ja pääsi luomaan jotakin uutta, hän kertoi isänpäiväteemaisesta tapahtumasta.

Antila kertoo, että tämän hetken eli loppusyksyn kukka-asetelmissa käytetään paljon ruusuja, tertturuusuja, kärhöä, preeriaeustomaa, terttuneilikkaa, inkaliljaa, piikkiputkea, marjakuismaa ja ritarinkannusta. Asetelmiin saadaan vihreää elementtiä käyttämällä esimerkiksi ruskusta, nahkalehteä, tuijaa ja erilaisia luonnonmateriaaleja.

– Myös kuivakukkaa voi lisätä, samoin jänönhäntää.

Joulu on yksi kukkakaupan huippusesongeista. Joulutähti on vuodesta toiseen myydyin joulukukka. Amaryllikset, hyasintit ja jouluruusut pitävät myös pintansa. Terhi Antila vinkkaa, että erilaiset havupuut, huonekuuset ja huonesypressit tuovat omanlaistaan tunnelmaa joulun odotukseen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät