-0.1 C
Alajärvi
tiistai 27.2.2024
MAINOS

Maamieskoulunsa Kurejoella 55 vuotta sitten käyneet kokoontuvat edelleen saman pöydän ääreen

Jotakin taikaa siinä on ollut pakko olla, kun vuonna 1968 yksivuotisesta, tuolloisesta Järvialueen maatalousoppilaitoksesta Kurejoelta valmistuneet miehet haluavat kokoontua yhteen vielä tänäkin päivänä.

Siinä missä meistä kaikki muut eivät muista edes muutaman vuosikymmenen takaisten luokkakavereidensa nimiä, nämä miehet tuntuvat olevan edelleen yhtä tuttuja keskenään kuin silloin, kun lähtivät koulusta kukin omille maatiloilleen työn touhuun.

MAINOS
55 vuotta sitten hankittiin myös luokkasormukset. Osalta sormus on kadonnut aikojen saatossa, mutta osalla ne ovat vielä tallessa.

– Se juttu oli varmasti siinä, että asuimme koululla ja sinä aikana hitsauduimme hyvin yhteen, tuumii porukan koollekutsujana toimiva Ilpo Pelander Lapualta.

Maamieskoulussa tuolla vuosiluokalla opiskeli kaikkiaan 35 miestä laajalta alueelta lähiympäristöstä. Nyt 55 vuotta myöhemmin heistä edesmenneitä on kymmenen ja parisen kymmentä henkeä saapui paikalle yhteiseen luokkakokoukseen Punaisen Tuvan viinitilalle Alajärvelle, osa puolisoineen.

Pelanderin apuna paikallisena järjestäjänä kokoontumisissa toimii Juhani Lahti ja tälläkin kertaa laulun ja harmonikkamusiikin voimin ryhmää viihdytti Heikki Savola Ähtäristä – ihan kuten hän teki jo maamieskoulun aikaan!

Ähtäriläisen kansanedustaja Mikko Savolan isä Heikki onkin luokkakavereiden parissa tuttu mies paitsi soitto- ja puhelahjoistaan, myös siitä, että hänet muistetaan luokkakaverina, joka nappasi maamieskouluajaltaan mukaansa Ähtäriin myös tulevan vaimonsa Marketan!

Tosin luokkakaverusten muistelot eivät käy ihan tasan yksiin sen osalta, kuka nappasi ja kenet, mutta varmaa on, että noista päivistä saakka Marketta ja Heikki ovat jatkaneet yhteistä taivaltaan!

Ensimmäisen kerran maamieskoulun vuosiluokka 1968 kokoontui yhteen jo 13 vuotta sen jälkeen, kun opintie oli päättynyt. Silloin kokoonnuttiin Alajärvellä ja kun seuraava kokoontuminen tuli ajankohtaiseksi 27 vuotta koulun päättymisestä, kokoonnuttiin Lapualle.

Kun ahkerin työaika alkoi jäädä taakse, niin 45 vuotta koulun päättymisen jälkeen pidettiin kokoontuminen seuraavan kerran ja 50-vuotistapaamiseen käytiinkin vanhan koulun maisemiin. Nyt vuorossa oli joululounas Punaisen Tuvan Viinitilalla, kuulumisten vaihtoa ja unohtumattomiin muistoihin palaamista.

Juttua näillä miehillä riittääkin, osa pitää yhteyttä tapaamisten ulkopuolellakin, mutta enin osa näkee toisiaan vain sattumalta ja tapaamisissa. Silti tunnelma on joka kerta yhtä avoin ja riemukas, vaikka aikaa on kulunut, miehet eivät ole ikääntyneet päivääkään!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät